Новата звезда на "Левски": Очаквам да бием ЦСКА

Новата звезда на "Левски": Очаквам да бием ЦСКА  | StandartNews.com

София. Гари Родригес получи днес наградата за футболист №1 на 23-ия кръг на първенството на „А" група в анкетата на „Пресклуб България" и вестник „Футбол". Нападателят на Левски спечели първото място като събра общо 11 гласа, с които изпревари Абел Анисе от ЦСКА, Иван Цветков от Ботев Пловдив и Любомир Гулдан от Лудогорец. Холандското крило игра много силно в Ловеч, когато реализира гол във вратата на Литекс и асистира за попадението на Христо Йовов за победата на „сините" с 2:1, информира официалната страница на "сините".

"Много съм щастлив да съм тук. Благодаря ви за наградата и на всички, които са гласували за мен. Предстои ни най-големия мач в България. Да, обясниха ми за какво става въпрос. Очаквам да играя срещу ЦСКА и да ги победим. "Левски" е голям отбор и беше много лесно да започна да показвам качествата си и това, на което съм способен", каза Родригес на пресконференцията след награждаването.

"Не мисля, че ще потъна в българския футбол. Ще запазя нивото си. Затова съм дошъл в "Левски" – да продължавам да съм бърз и да вкарвам голове. Харесва ми първенството, засега съм играл само 8 мача. Качеството е на добро ниво. Даваме всичко от себе си Левски да побеждава във всеки мач. Нуно Питно много ми помага да се адаптирам, но всички останали също ми оказват подкрепа. Не съм забелязал какво са показали феновете на мача в Ловеч. Когато играя, съм съсредоточен изцяло върху това, което правя на терена и не виждам това, което става отстрани", допълни Родригес.

"Харесва ми най-много да играя по крилото, защото имам повече пространство да пробивам. За титлата – ако бием във всеки мач, както досега, ставаме шампиони. Не познавам Гара Дембеле и не мога да кажа дали си приличаме. България ми допада - храната, хората тук и, разбира се, жените - също. Харесва ми "Левски". Труден ми е езикът и засега съм научил само да казвам "Да" и "Не". Нямаме изявени лидери в съблекалнята, Митов е този, който казва как да се случат нещата", завърши Гари Родригес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай