Новата конна база в Ягодово приема Балканиадата по обездка

Новата конна база в Ягодово приема Балканиадата по обездка | StandartNews.com

София. Най-новата конна база у нас, в пловдивското село Ягодово, ще приеме Балканския открит шампионат по обездка от 26 до 28 юли, стана ясно днес. Състезанието ще събере 45 ездачи с 45 коня. Заявки има от 7 държави, освен български ездачи ще участват още представители на Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Молдова и Естония. Състезанието е за всички възрастови групи, като ще бъдат излъчени индивидуални и отборни шампиони.

По регламент състезателите ще изпълняват две задължителни програми, които се явяват квалификация за волната в последния ден. В нея участниците и конете им ще демонстрират умения под музикален съпровод. Журито е съставено от петима чуждестранни съдии. Освен задължителните елементи те ще оценяват движенията на коня, импулса, как животното се подчинява на състезателя и седежа на ездача.

Откритият балкански шампионат е първото официално състезание, което ще приеме базата в Ягодово. До момента конният център е домакинствал на няколко международни семинари и гостуващите чуждестранни лектори останаха с отлични впечатления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай