Ноле мина леко през Цонга в Мелбърн (ВИДЕО)

Саша Зверев се измъчи в пет сета срещу Шарди

Ноле мина леко през Цонга в Мелбърн (ВИДЕО) | StandartNews.com

Шесткратният шампион Новак Джокович (Сърбия) се класира без проблеми за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Водачът в схемата отстрани участващия с "уайлд кард" Жо-Вилфрид Цонга (Франция) с 6:3, 7:5, 6:4. Мачът бе повторение на финала на турнира от 2008 година, когато сърбинът за първи път триумфира на "Мелбърн Парк" и изобщо в турнирите от Големия шлем.
Цонга се опита да се противопостави и в дълги периоди беше равностоен, но Джокович показа изключителната си класа в ключовите моменти. 31-годишният белградчанин сервираше за втория сет при 5:4, но французинът върна пробива на нула. Това не смути Ноле, който тутакси направи нов брейк и след това спечели частта. Следващият съперник на сърбина ще бъде номер 25 Денис Шаповалов (Канада), който спечели срещу Таро Даниел (Япония) с 6:3, 7:6(2), 6:3. ВИДЕО ОТ МАЧА НА НОЛЕ ВИЖТЕ ТУК

Четвъртият в схемата Александер Зверев игра пет сета, за да стигне до победата срещу Жереми Шарди от Франция със 7:6(5), 6:4, 5:7, 6:7(6), 6:1. Така той се приближи на още една крачка до полуфинал срещу Джокович. Зверев ще се опита да премина третия кръг в Мелбърн за първи път в кариерата си в мача срещу Алекс Болт (Австралия). 26-годишният Болт, който участва с "уайлд кард", отстрани номер 29 Жил Симон (Франция) с 2:6, 6:4, 4:6, 7:6(8), 6:4 и записа най-доброто си представяне в турнирите от Големия шлем.

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай