Нейкова: Гледаме "Пчелина" отдалеч

Нейкова: Гледаме "Пчелина" отдалеч | StandartNews.com

София. Гребците все още не могат да използват ремонтираните бунгала и хангари на базата "Пчелина". Те тренират там, но спят в хотел наблизо. "Заключено е и само гледаме новостите отдалеч. Не ни е известна точната причина, поради която нямаме достъп. Нямам идея и какво се случва с Панчарево", заяви спортният директор на федерацията по гребане Румяна Нейкова.

С лодка под наем тренира най-добрият ни скифьор Георги Божилов за световното първенство в Южна Корея, който прави блестящ сезон. Старата вече е изпратена за шампионата на планетата. В момента му се изработва нова, но технологично това отнема поне 3 месеца. Близо 10 000 евро струва поръчката на нова лодка. На Мондиала ще ни представя още един скифьор Неделчо Василев.

Състезателите тръгват на 19 август с личните си треньори. Нейкова призна, че има проблем с женското направление, където в националния отбор има една девойка (Десислава Георгиева) и една жена (Луиза-Мария Русинова). От 7-и до 11 август в Тракай (Лит) пък ще се състои световното първенство за юноши и девойки, където България праща Десислава Георгиева (скиф), Христо Атанасов и Цветомир Симеонов (двойка скул) и Иван Мотерников и Рангел Кацарски (двойка без кърмчия).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай