Неделев става Пирло на "Майнц"

Малко му куца тактиката, обявиха германците

Неделев става Пирло на "Майнц" | StandartNews.com

Тодор Неделев е на път да се превърне в Андреа Пирло или Дейвид Бекъм за "Майнц". Българинът ще получи правото да изпълнява всички корнери и наказателни удари. Това разкри помощник-треньорът на тима Арно Микелс след победата над НЕК с 3:2 в Марбеля. Това бе втората среща с червения екип за Тодор Неделев. Той влезе в игра през втората част.

"Майнц" губеше с 1:2. В 87-ата след негово изпълнение на фаул вратарят на холандците сбърка и Янус Мали изравни. Малко по-късно Мали вкара още веднъж след атака, започната от нашия.

"Тодор има качества в близост до вратата и може да завършва добре атаките, но все още има какво да се желае в тактически и физически план", каза още Микелс. Той бе пестелив към похвали и към Янус Мали. "Тук е, за да тренира и да вкарва", лаконичен бе треньорът на елитния немски тим.

"Вярвам, че Тодор е талант номер 1 в България, въпреки че не познавам останалите млади играчи там. Купихме го, защото го гледахме дълго време. Страхотен футболист, но идва в напълно нов свят. Тренира както никога до сега, още не може да говори и езика. Трябва да му дадем време. Не сме го взели само защото "Щутгарт" не вкара 6 гола, а той се представи силно срещу тях. Имаме договор за 4 години", обяви мениджърът на "Майнц" Кристиан Хайдел.
Неделев премина в немския тим от "Ботев" срещу близо 3 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай