Не разбирам от вратари, сопна се Ивайло Петев (ОБЗОР)

Не разбирам от вратари, сопна се Ивайло Петев (ОБЗОР) | StandartNews.com

Не ми пука от лузърчета, скочи Ники Михайлов

Новият селекционер на България Ивайло Петев навъртя сериозен километраж около тъч линия по време на мача срещу Италия. Той на няколко пъти се хвана за главата след отигравания Николай Михайлов. След срещата обаче се ядоса на въпроса защо именно него е сложил под рамката. "Аз от вратари не разбирам. Съгласувам избора си с треньора на вратарите. Естествено, че последното решение е мое. Не мисля, че той изигра лош мач", обясни Петев.

В ефира на "БНТ" днес той допълни: "Любо Шейтанов се обоснова защо да сложим Ники и в крайна сметка му се доверих. Мотивът му беше такъв, че Владо Стоянов в "Лудогорец" пази по един начин, докато за националния отбор още не е изиграл най-силния си мач. Наистина не ме интересува общественото мнение, важното е аз да съм убеден в моите решения". "Аз съм оптимист за бъдещето на националния отбор. Лошото е, че физически отпадаме в края, което обаче е нормално", каза още Петев.

Ники Михайлов пък демонстрира непукизъм от освиркванията от трибуните. "Не ми пука от мнението на 20 лузъри. Радвам се, че има млади момчета и нов селекционер. При нас лицата са много, това е проблемът. Излизаме с Малта и не можем да ги бием, а Италия изпускаме да ги бием", чудеше се вратарят.

Попето: Главите ни вече са наред

Изигралият страхотен мач срещу Италия Ивелин Попов едновременно бе доволен от играта и разочарован от изпуснатата победа. "И аз съжалявам, момчетата също. Всички българи съжаляват. Тази победа щеше да ни донесе импулс. Неприятно. Направихме доста хубави и интересни неща. Когато в главата ти всичко е наред, нещата се получават. Не е имало драма с капитанската лента", заяви Попето след двубоя. Другият играч, който често разсичаше с ювелирни акции италианската защита Георги Миланов пък бе здраво стъпил на земята. "Можехме и да паднем. Това беше много тежък мач за нас. Публиката ни помогна. Чувстваме се добре. Физическите сили не ни достигнаха. Италианците имат такъв стил, който ни затруднява. Имаме един мач, в който трябва да ги бием тези от Малта. След това ни предстои финал с Норвегия", разясни Миланов. Той призна, че в руския му клубен тим ЦСКА (Москва) натоварванията са сериозни и това му е дало отражение през втората част, когато е "спукал гуми" и смяната му е била логична.

Италианците си прогониха треньора

Италианските журналисти прогониха Антонио Конте от стадион "Васил Левски" с въпроси за "Юве" и Маркизио. "Какво ще чакам за мача с Англия в Торино? Прегръдка от дъщеря ми. Феновете? Могат да правят каквото си искат. Исках спокойствие, но явно няма да имам такова. Днес с максимални усилия взехме минимум точки", обяви спецът. Той обяви, че вече има зъб на бившите си шефове в "Юве". "Знам какво говореха преди и какво сега. Помня като слон и не забравям нищо", скочи Конте.

Отритнат атакува Конте в мрежата

Доменико Кришчито се включи в хора срещу Антонио Конте. Футболистът на "Зенит" не попадна в състава му и явно е бесен. "Въпрос на точки ли е тази работа, питам се от дълго време", написа той. "Често казваме - не всичко в този живот е футбол. Всичко в моят обаче е свързан с топката", продължи Доменико, докато "адзурите" се мъчеха да изравнят. Медиите пък бяха лаконични: "Чужденец спаси Италия в София".

Всички на терена сме капитани

изпъчи се избраният да носи ленатата Светослав Дяков. "Страшна тема (б.р. за капитанската лента). Треньорът е решил да ми гласува доверие. Самочувствие и хъс имам и без лентата. Желание имахме и действахме като юмрук заедно. Понесохме критики, може би бяха заслужени. Нашият отбор има качества", заяви още Съни Дяков.

Той е нашият двигател

разкри Валери Божинов, визирайки Ивелин Попов. "Искам да поздравя Попето. Изигра невероятен мач и отбеляза невероятен гол", обяви нападателят. Часове след края на срещата с Италия, Божинов смени темата футбол с любов. на неговата страница във Фейсбук се появи снимка на пищна мацка. Предполага се че това е новата му изгора, защото на ръката й ясно се вижда татуировка "bojinov86".

Не правим сметка без кръчмаря

и затова не мислим още за класиране на бараж", сподели Симеон Славчев. "Пропуснахме страхотна възможност да зарадваме българския народ с една голяма победа. Трябва да си подобрим резултатите, пък след това нещата сами ще си дойдат на мястото. Надявам се хората да са харесали двубоя с Италия и другия път да дойдат повече на стадиона", завърши халфът на "Болтън".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай