Наздраве и целувка от Меркел (ОБЗОР)

Наздраве и целувка от Меркел (ОБЗОР) | StandartNews.com

Маншафта печели само 3 млн. евро от титлата
4-звезден Бундестим спретна парти с жените, децата и Риана

Наздраве! Това беше първата дума на канцлера Ангела Меркел на германския селекционер Йоаким Льов след историческата четвърта световна титла. Най-влиятелната жена в света нахлу в съблекалнята на немците и веднага започна да ги поздравява. Футболистите моментално я обградиха и получиха по една целувка по бузата. Меркел дори се докосна до световната купа и пожела след 4 години в Русия отборът отново да я вдигне. После започнаха и снимките. Най-дейни в селфитата с канцлера бяха Лукас Подолски и Мирослав Клозе. Разбира се, тимът си направи и обща снимка. На нея бе и президентът на Германия Йоаким Гаук. "Треперих, преживявах всяка ситуация и се питах къде е отборът, който разгроми Бразилия със 7:1. Бях изключително притеснен и напрегнат, както и канцлерът. Погълнаха ни емоциите. След това радостта беше толкова голяма, че не може да се опише", коментира Гаук.

И партито започна. Хотел "Шератон" в Рио де Жанейро бе отцепен за купона на новия световен шампион. Играчи и треньори се събраха в огромния заден двор. Там бирата и виното се лееха, музиката кънтеше. Малко след началото на партито дойде и големият ВИП гост - Риана. При пристигането на певицата от Барбадос Лукас Подолски веднага сложи жената и детето да спят и отиде да я разцелува. Бастиян Швайнщайгер направи същото. Риана обаче най-много искаше да се снима с Лукас Подолски. Партито продължи до 4,30 сутринта, когато вече капнали от тежкия финал, футболистите се прибраха по стаите си. И нямаше много пияни, отбелязаха германските медии.

В цяла Германия не се спа. Хиляди фенове празнуваха по улиците на градовете из цялата страна. Властите съобщиха за около 100 души задържани за вандализъм. Един човек е починал в Бремен. Той е получил смъртоносна рана от нож.

Въпреки че Германия печели рекорден бонусот Мондиала - 25,6 млн. евро) от федерация разкриха, че чистата печалба е само 3 млн.

Президентът на федерацията Волфганг Нирсбах обаче обясни, че големите разходи на отбора по престоя в Бразилия са причината за малката печалба.

Обраха плодовете на Юрген Клинсман

Световната титла е кулминация на един път, който Германия пое преди 10 години. Юрген Клинсман и Йоаким Льов промениха немския футбол. Изцяло! Може би Клинсман имаше предвид точно този гол на Марио Гьотце, когато говореше за германска световна титла. Технически брилянтно, бързо. Когато Клинсман говореше през 2004 г. при назначението си за титла, това звучеше по-скоро като "смислена" реклама на цигари! Невероятно и малко гадно. Но кой можеше да предвиди този успех през 2006 г. например. Тогава отборът не бе узрял. 4 години по-късно Германия бе пораснала, но все още не беше пълнолетна. Сега вече бере плодовете. Междувременно европейските първенства като че оставаха на заден план. Силна игра, но отново без резултат. Може да се каже, че те бяха като учене за изпит. На това световно първенство се видя, че Германия в ерата Льов и велика футболна сила. Сега е време за празнуване, за равносметки. Едно нещо е сигурно - Клинсман, Льов и Германия заслужиха напълно тази титла!

Кръстиха градче на Льов

Родният град на селекционера на Германия Йоаким Льов бе прекръстен от Шонау на "Льовнау" в чест на героя. Вече дори табелата за влизане в градчето е поставена.

"Не смятам, че някой го заслужаваше повече от нас", каза Льов след мача. "На няколко пъти бяхме много близо, но така и не успявахме да направим последната крачка. Имали сме разочарования в миналото, но сега този отбор заслужено е победител. Преди този мач вярвахме и нещата най-накрая се получиха", коментира Льов. "Към края на редовното време и в продълженията аржентинците ставаха все по-уморени. Това даде възможност на Мюлер и Шурле да правят по-лесно пробиви дълбоко в тяхната половина. Желанието ни беше да решим мача преди това. Гьотце е момче-чудо. Преди да влезе му казах да докаже, че е по-силен от Меси и може да реши този мач", добави Льов.

Обявиха Гьотце за спасителят

в Германия. Пресата полудя по халфа. "Ето те и теб, най-накрая", пише най-тиражният вестник в страната "Билд". "Кикер" тръби: "Световни шампиони! Чуден гол на Гьотце реши изпълнен с нерви трилър". "Центриране от Андре Шурле, Гьотце с гърди, Гьотце с левия крак... И сега е тук: четвъртата звезда". добавя "Ди Велт". Самият Гьотце посвети гола на контузения Марко Ройс.

Повярвах в Супер Марио

обяви голмайстор №1 на световни първенство Мирослав Клозе. "Когато Гьотце ме смени аз му прошепнах, че той ще реши мача. Така стана. Невероятно радостен съм", добави Клозе.

Американци прекъснаха мача

след гола на Марио Гьотце заради прогноза за времето. Един от ТВ каналите в САЩ реши да пусне прогнозата за времето, след като халфът вкара за 1:0. В ефир се появи синоптикът, който предупреди за торнадо в южен Ню Йорк. Това предизвика множество гневни коментари и обаждания към телевизията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай