Назарян е спортист №1 на Бургас

Плувецът Цанков е втори

Назарян е спортист №1 на Бургас | StandartNews.com

Борецът Едмонд Назарян е победител в тазгодишното издание на класацията "Спортист на годината" в Бургас. Европейският шампион е състезател на спортен клуб по борба Бургас, с треньор Николай Дачев.

По традиция в края на всяка година Община Бургас награждава с парични премии отличените спортисти и техните треньори в категориите "Спортист и треньор на годината", "Отбор на годината", "Млад талант", "Спортист с увреждания".
Номинациите бяха определени на база представените от спортните клубове предложения за атлети, постигнали престижни класирания. Победителите са избрани с анкетно гласуване от спортни журналисти. По разбираеми причини, купите и медалите на отличените няма да бъдат връчени сега, а в подходящо време догодина. Финансовите им премии пък ще бъдат преведени по банков път, казаха от пресцентъра на общината.

В категорията Спортист на годината на второ място е отличен плувецът Цанко Цанков, който тази година подобри световния рекорд на 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн. Третото място е за кикбоксьорът Атанас Божилов, защитил световната титла WAKO PRO.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай