Националите искат 30 000 на трибуните

Националите искат 30 000 на трибуните | StandartNews.com

30 000 зрители в петъчната евроквалификация срещу Хърватия поискаха националите. Капитанът на тима Ивелин Попов призова хората да дойдат и да ги подкрепят във втория мач от групата. "Очаквам 30 000 на стадиона и мисля, че ще се създаде една добра атмосфера. Националният отбор не е на никого, а на цяла България", добави Попето, който утре ще играе със специална маска. За пълен стадион призова и шефът на родната футболна федерация Боби Михайлов. "Всички знаем кои са ни съперници. Очаквам феновете да напълнят стадиона, особено в петък. Надявам се срещу Хърватия да вземем каквото можем", каза Михайлов.

Само за 5 минути той, селекционерът Любо Пенев и част от играчите се разбраха за премиите в отбора. Както бе разкрито от хърватския играч на ЦСКА Тончи Кукоч, става въпрос за по 20 000 евро на човек при 6 точки от мача утре и в понеделник срещу Норвегия.

Президентът на БФС разкри, че в националния отбор няма напрежение. "Знам какво искат футболистите, опитвал съм се да задоволя техните желания", обясни Боби.

Михайлов е на мнение, че подценяването от страна на Хърватия по-скоро ни помага. "Все пак трябва да питате момчетата. Те ще излязат на терена. Би трябвало да са раздразнени от негативното отношение. Според мен това е плюс за нас", завърши той.

Хърватите дразнят, оплака се Бодуров

Николай Бодуров скочи срещу атаките от страна на хърватската преса в дните преди мача. "Да, тези писания малко дразнят, но ви гарантирам, че нямат влияние на отбора ни по никакъв начин", каза Бодуров. "На терена ще покажем кой какъв е. Ние сме достатъчно амбицирани. Нека ни атакуват както искат", сподели Бодуров. "Дано дойдат феновете, защото се нуждаем от тяхната подкрепа, за да победим. За всеки мач дават три точки. Нека първо мине мачът с Хърватия, а после ще мислим за Норвегия", допълни защитникът на "Фулъм".

Ники: Турският е много сложен

Добре се чувства в новия си клуб "Мерсин" вратарят на националния отбор Ники Михайлов. Но има един проблем - езиковата бариера. "Турският език е много сложен. Като се прибера там отново, обаче ще пазя на 100%", каза Ники. "Очакванията са за тежък мач, който се надявам да изиграем по един умен начин", каза Михайлов за двубоя с Хърватия. "Относно злобните коментари в хърватските медии, вратарят каза: "Какво да ни обиждат нас? В щаба на хърватите виждате какви интервюта дават. Някакви вестници, които не съм чувал, не могат да ме притеснят. Готов съм за игра, но треньорът ще си реши. Нашата цел е класирането. Дано стадионът се напълни. Дори големите футболисти на "Реал" бяха припряни пред пълните трибуни", допълни Михайлов.

Манекени

"Лъвовете" се показаха с нови екипи

вчера в Правец. Облеклото е на испанската фирма Joma, която ще бъде с отбора в следващите 4 години. На брифинга присъстваха президентът на БФС Борислав Михайлов, представителите на фирмата за България Иван Василев, Валентин Николов, както и търговски директор от Испания. "Щастлив съм, че имаме такъв партньор. Договорът е за 4 години. Отдавна не сме имали екипировка с такова качество. Дано ни донесат късмет", каза Михайлов. "Това е първият национален отбор от Европа, който ще обличаме. До края на следващата седмица екипировката ще бъде в търговската мрежа. Цените ще бъдат достъпни за феновете", допълниха от фирмата за спортна екипировка.

Програма

Евро 2016, квалификации: Група "С": Беларус - Украйна, Македония - Люксембург, Словакия - Испания; Група "Е": Англия - Сан Марино, Литва - Естония, Словения - Швейцария; Група "G": Лихтенщайн - Черна гора, Молдова - Австрия, Швеция - Русия.

* Всички мачове са днес от 21,45 ч

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай