Нашите мачкат на волейбол, имат шанс за олимпиадата в Париж

Остава жива мечтата на България за участие на Олимпиада във волейболния мъжки турнир

Нашите мачкат на волейбол, имат шанс за олимпиадата в Париж | StandartNews.com

Остава жива мечтата на България за участие на Олимпиада във волейболния мъжки турнир след 3:0 срещу Нидерландия на квалификацията в Китай, съобщава Corner.dir.bg.

Победата срещу петите в Европа от последния шампионат на континента дойде в три драматични гейма - 25:23, 25:21, 30:28, а след нея нашите са с два успеха и две загуби в група С на квалификацията за Париж 2024. Не сме отпаднали от играта, не сме и "на ръба да се класираме".

Имаме още три мача, в които нещата са в ръцете на волейболистите на Пламен Константинов. Те трябва да бият възможно най-убедително (на нула или на един гейм) Канада, Мексико и Белгия, за да си дадат шанс да са сред първите два отбора в групата.

Тази сутрин Цветан Соколов бе най-резултатен с 13 точки, а в инфарктния за гледане трети гейм, в който Нидерландия имаше четири геймбола, се намеси 16-годишният разпределител Симеон Николов. Той застана смело на начален удар и направи ас в критичен момент, за да ни остави в мача. След това дойдоха великолепни изяви на блок, спасявания в полето ни и битка, за да обърнем развоя на гейма - и с това да затворим мача.

В края настана и скандал, нидерландците дълго оспорваха последната точка. Искаха първо игра с блокадата, после - че нашите са докоснали мрежата. А след преглеждането на видеото, отново имаха някакви претенции... Селекционерът им - италианецът Роберто Пиаца, чак скочи с нервни изблици срещу щаба ни, но Константинов и помощниците му останаха спокойни.

На България предстоят следните мачове:

  • петък, 6 октомври, 05:00 ч: България - Канада (пряко по MAX Sport 1 HD)
  • събота, 7 октомври, 08:00 ч: България - Мексико (MAX Sport 4 HD)
  • неделя, 8 октомври, 05:00 ч: България - Белгия (пряко по MAX Sport 1 HD).

Класирането в групата в момента е следното:

  • Полша и Белгия имат по 7 т., но са играли по три мача, като днес поляците срещат Мексико (3 т.), а белгийците - Аржентина.
  • Аржентина, Канада и България имат по 6 (само нашите са с четири двубоя), като ние сме пети заради по-лошия си геймов баланс от канадците и загубата в прекия мач с аржентинците. Днес Канада играе с домакините от Китай, които са с три точки.

След края на тези три двубоя в хода на деня, всички отбори ще са изиграли по четири, и картината ще е по-ясна.

За Олимпиадата се класират само първите два тима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай