Наш тенисист разкри тайната на успеха за купа Дейвис

Той коментира и трудностите пред българските състезатели

Наш тенисист разкри тайната на успеха за купа Дейвис | StandartNews.com

Българският капитан на отбора за Купа „Дейвис" Валентин Димов коментира победата над Нова Зеландия. Националните спечелиха победа с 3:1 и постигнаха историческо класиране за Световна група I за Купа „Дейвис". Димов говори от Крайстчърч за сайта на Българската федерация по тенис.

„Чувството е невероятно. Страхотна еуфория за всички нас като отбор и всички, които дойдоха да ни подкрепят. Емоциите са изключително силни и сме много горди и щастливи, че играха така и спечелиха тази победа за България! Не беше леко, но когато е трудно, е по-сладко и го оценяваме още повече. В момента искаме да се насладим на победата. Има време до септември, но със сигурност апетитът идва с победите и смятам, че всички са страшно мотивирани да продължат да побеждават“, заявява Валентин Димов.

Той коментира и трудностите пред българските състезатели: „Разликата в атмосферните условия, часовата разлика, сериозната подкрепа на публиката им и грешките в отсъжданията, които са нормални в тези мачове в полза на домакините. Това е една съвкупност от неща, с които трябва да се пребориш в подобен тип срещи, за да стигнеш до победата. Това е една мечта за всеки спортист“.

Капитанът на България благодари и на родната федерация по тенис за най-добрите условия, които са подсигурени: „Всичко беше перфектно. Искам да благодаря на Стефан Цветков за подкрепата и осигурените ни условия. Имаше българи в Крайчърч, които ни и ни подкрепя и помагаха през цялото време. Отношението на организаторите също беше много добро. Всичко, от което имахме нужда, го имахме и го получихме и резултатите са налице“.

Междувременно министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави националите по тенис за успешното им представяне в купа „Дейвис“. „Успехът ви в купа „Дейвис“ е признание за вашите усилия и утвърждава реномето на български тенис. Искам да благодаря както на тенисистите, така и на треньорите и ръководството на федерацията, които направиха възможен този голям пробив“, пише Лечева в поздравителния си адрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай