Насър изправи България на крака. Нов световен рекорд

Звездата на щангите отново доказа, че е № 1

Насър изправи България на крака. Нов световен рекорд | StandartNews.com

Само 7 месеца след зловещата травма, която можеше да го извади от спорта завинаги, Карлос Насар изправи България на крака, поставяйки нов световен рекорд.

Още в първото си голямо състезание след възстановяването звездата на щангите спечели Гран при турнира на международната федерация (IWF) в Доха (Катар) в кат. 89 кг с двубой от 393 кг.

19-годишният спортист от Червен бряг постигна последователно 165 и 170 кг, като не успя в третия си опит на изхвърляне - от 175 кг. В изтласкването той мина през 205 и 211, след което поиска 223 кг и ги закова уверено над главата са.

По този начин Насар си върна световния рекорд в упражнението. На Евро 2023 през април той стана шампион на континента, след като изтласка 221 кг за рекорд, а в двубоя приключи също със световен рекорд от 395 кг. Това му донесе титлата и Щангист №1 на Евро 2023.

Тези постижения бяха подобрени само две седмици по-късно от китаеца Тиан Тао, който на първенството на Азия записа съответно 222 и 396 кг. Тази вечер в Доха Карлос си върна рекорда в изтласкването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай