Нападнаха тежко Усик! Отровни обиди

Отново скочиха заради скандално съдийско решение

Нападнаха тежко Усик! Отровни обиди | StandartNews.com

Зясипаха с обиди Олександър Усик, защитил световните си титли в три от боксовите версии.

Трети ден страстите около боксовия мач за световните титли в тежката категория между Олександър Усик и Даниел Дюбоа не стихват, а бурята и скандалите сякаш даже се усилват.

В събота вечерта във Вроцлав украинецът запази поясите във версиите WBA 'Super', WBO и IBF, след като нокаутира британския му съперник в деветия рунд.

Но не и преди сам да падне и да не стане от пода няколко минути, което трябваше да е нокаут и победа за Дюбоа.

Но ударът бе счетен за неправомерен, нисък и под нивото на кръста, както е по правилник. Повторенията не убедиха в това, но реферът от Пуерто Рико Луис Пабон бе непреклонен.

Треньорът на Дюбоа Дон Чарлс, скандален тип с голяма уста, проговори при завръщането на екипа в Лондон.

"Всички сме съсипани - каза опитният треньор. - Това е измама, грабеж. Ограбиха боксьора Дюбоа, ограбиха и семейството му, нас от щаба и всички, които помагаха за подготовката му за мача.

Живеем във времената на модерни технологии, на висока резолюция, на стотици камери в залата. И не можем да направим разликата при един удар, който може да бъде видян от десетки различни ъгли.„

Усик е измамник, казвам го директно. Виждам колко е набожен, колко е религиозен, с всички негови кръстове и икони. Моли се на Бог постоянно... Но на кой Бог? Дали неговият Бог знае, че върши измами?

Същият този рефер се подигра с Антъни Джошуа, може би помните..."

Пабон ръководеше в ринга реванша Усик - Джошуа точно преди година, и отново в петия рунд британецът прати украинеца на пода с удар в тялото.

И отново, както и сега, пуерториканецът го определи за нередовен, което тогава предизвика буря от недоволство сред експерти и хората от щаба на Ей Джей. Сега ситуацията се повтори под индиго, даже и в същия рунд.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай