Наказаха Кириос да не играе 16 седмици

АТР спря правата на австралиеца заради невъздържаното му поведение срещу Хачанов на турнира в Синсинати

Наказаха Кириос да не играе 16 седмици | StandartNews.com

Мъжката тенис асоциация (АТР) наказала австралиеца Ник Кириос да не играе тенис за 16 седмици, стана ясно днес. Санкцията се налага след допълнително разследване за инцидентите по време на мача му срещу Карен Хачанов на турнира в Синсинати през август, за което вече беше глобен със 113 000 долара.

Намерени са утежняващи вината обстоятелства при нарушаване на Кодекса на поведение на АТР и това е довело до суровото наказание. Открити са систематични нарушения на Кириос спрямо съдии и/или зрители през последните 12 месеца.

По време на въпросния мач той се държа невъзпитано - влезе в конфликт със съдията, изплю се към него, спори със зрители и счупи две ракети.

Освен това наказание своенравният тенисист от Канбера е глобен с още 25 хиляди долара и ще бъде в изпитателен период за шест месеца.
Самият Ник обаче по-рано днес обяви, че пропуска остатъка от сезона заради контузия.
„За съжаление травма на ключицата, която получих на "Лейвър къп", се усложни и ме накара да напусна Азиатското турне. Прибирам се в Австралия да отпочина и да се възстановя. Ще се видим скоро“, написа Кириос в Туитър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай