Награждават българи в сферата на бойните спортове

Ето ги и категориите

Награждават българи в сферата на бойните спортове | StandartNews.com

Източник: BG ON AIR

За шеста поредна година Националната асоциация на бойните спортове в България (НАБС) ще награди със „Златен пояс“ 2023 отличилите се през годината състезатели и треньори в бойните изкуства. Официалната церемония на единствената асоциация на бойните спортове в България, акредитирана от Министерството на спорта, ще се проведе на 9 декември от 19:30 часа.

Категориите, в които състезатели и треньори от цяла България ще се класират за статуетки „Златен пояс“ 2023, са следните: „Най-добър спортист – мъже“, „Най-добър спортист – жени“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“ и „Вярност на традициите“. Членове на НАБС са над 476 клуба и над 40 000 спортисти, като само най-добрите от тях ще получат награди в ежегодния конкурс. В допълнение ще се връчат и индивидуални награди на бойци и треньори, допринесли за развитието на бойните спортове в България през годината. 

По време на ежегодната церемония ще бъде високо оценена и българската спортна журналистика. Водещата медия за бойни изкуства Boec.bg ще връчи отличие на журналист или друга спортна медия, дали гласност и популяризирали бойните изкуства и техните постижения. 

НАБС е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. В нея членуват 12 национални федерации, като част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай