Надал взе приза за №1 през 2013-а

Надал взе приза за №1 през 2013-а | StandartNews.com

Лондон. Испанският ас в тениса Рафаел Надал приключи 2013-а като №1 в световната ранглиста. Снощи на специална церемония в Лондон Матадорът получи и наградата си за най-добър тенисист през сезона, както и тази за "Завръщане на годината".

Така испанецът се превърна в първия тенисист, успял да спечели всяка една от категориите, в които победителят се определя след гласуване от играчите. Припомняме ви, че през 2003 г. Рафа бе обявен за "Новак на годината", две години по-късно спечели приза за най-голям напредък през сезона, през 2010 г. грабна наградата за спортсменство "Стефан Едберг", а през 2011 г. бе удостоен и с приза "Arthur Ashe" за благотворителната си дейност.

"Нямаше да повярвам, ако преди една година някой ми беше казал, че отново ще се завърна тук, заяви на церемонията Рафа. - Направих невероятен сезон и мога само да благодаря на екипа и семейството ми, защото това нямаше да бъде възможно без тяхната подкрепа. Никога не съм се чувствал като най-добрият. Да бъдеш №1 в ранглистата е едно от най-трудните неща, които можеш да постигнеш в нашия спорт. За да го сториш, трябва да играеш много добре от началото до края на сезона, изправяйки се срещу много силни противници. През голяма част от тази година играех най-добрия тенис в кариерата си. Това бе голяма изненада за мен и съм много щастлив", завърши испанецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай