Надал с втора победа в Австралия, ще се сблъска ли с Гришо

Носителят на 22 титли от Големия шлем се завърна на корта след 11-месечна пауза

Надал с втора победа в Австралия, ще се сблъска ли с Гришо | StandartNews.com

Източник: БТА

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на АТР 250 тенис турнира в Бризбън, Австралия, при завръщането си на корта след 11-месечна пауза.

Испанският левичар победи представителя на домакините Джейсън Кублър с 6:1, 6:2 след 83 минути игра и е на един успех от евентуален сблъсък с Григор Димитров, пише БНР.

В първата част Надал стартира устремно и поведе с 5:0. След това австралиецът повика физиотерапевт на корта поради проблеми в дясната предмишница. После  Кублър взе първия си гейм в срещата. Рафа сервираше за сета и се справи, макар че беше в ситуация 0:40.

В паузата между частите Кублър отново получи медицинска помощ, но след това играта му не се подобри.Той бе пробит на нула старта на втория сет. В четвъртия гейм 37-годишният Надал беше колеблив на сервис и трябваше да спасява точка за рибрейк преди да вземе подаването си за 3:1. Левичарят от Манакор проби пак  и веднага след това при 5:2 сервираше за успеха. Той поведе с 40:0 и реализира втория си мачбол с печеливш удар от бекхенд по диагонала.

Следващият съперник на Рафаел Надал е отново австралиец. Това е Джордан Томпсън. При нов успех на испанеца и победа на Григор Димитров над Ринки Хиджиката, двамата ще се срещнат на полуфинал в Бризбън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай