Надал отсече: Това е невъзможно

Той се подготвя за дългоочакваното си завръщане в Бризбейн Интернешънъл

Надал отсече: Това е невъзможно | StandartNews.com

Рафаел Надал каза, че за него все още е „невъзможно“ да мисли за спечелване на турнири, докато се подготвя за дългоочакваното си завръщане в Бризбейн Интернешънъл, след като прекара почти година извън игра заради контузия на бедрото.

22-кратният шампион от Големия шлем, който се подготвя за Откритото първенство на Австралия следващия месец, получи проблема по време на поражението си във втория кръг в "Мелбърн Парк" през януари и не се състезава отново през миналия сезон, след като претърпя операция през юни.

Съперниците на Надал, включително световният номер едно Новак Джокович, вярват, че той ще бъде в най-добрата си конкурентна форма при завръщането си, но 37-годишният играч омаловажи очакванията за титлата в това, което вероятно ще бъде неговият последен сезон в турнето.

„Невъзможно е да мислим за спечелване на турнири днес. Това, което наистина е възможно, е да се насладим на завръщането. Не очаквам много... една година без да съм на корта“, каза Надал пред Australian Associated Press в Бризбън, където се срещна с фенове.

Надал увеличи тренировките си през последните месеци и се подготвя със световния номер 8 Холгер Рун в тенис центъра на Куинсланд, след като пристигна в Австралия в четвъртък.

Испанецът, който падна до номер 672 в света, каза, че се чувства много по-добре от преди година, но добави, че все още не може да има дългосрочни цели.

„Не знам как ще продължат нещата. Не съм играч, който се опитва да предвиди какво може да се случи в краткосрочен план и е по-трудно в среден период от време. Трябва да приема несгодите и че няма да е перфектно, просто идвам с правилния дух всеки ден“, каза още Надал, предаде БНР.

Първият турнир на Рафа е в Бризбън от 31 декември, където ще играе и Григор Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай