Надал: И без публика ще е трудно да играем

В началото на извънредното положение нямах желание за нищо, признава Рафа

Надал: И без публика ще е трудно да играем | StandartNews.com

Най-успешният испански тенисист и №2 в световната ранглиста Рафаел Надал призна, че не очаква в скоро време тенис турнирите да бъдат възобновени заради пандемията от коронавирус. Към момента всички надпревари официално са преустановени до средата на юли, но ръководителите на АТР и WTA се надяват да успеят да проведат летния сезон на твърди кортове в Северна Америка, докато други смятат, че тенис няма да се играе до края на годината.

"Тенисът не е като футбола, той е глобален спорт, пътуваме от страна в страна. Изисква придвижването на много хора. Изглежда ми много сложно в краткосрочен и средносрочен план да се проведе голям турнир. Трябва да бъдем отговорни. Здравето идва на първо място. Ако е възможно да играем пред закрити врата, бих бил много щастлив, но мисля, че това ще е много трудно", коментира Надал испанската радиостанция "Онда Серо".

"В началото на извънредното положение ужасните новини ме правеха тъжен, нямах желание да стана от леглото и цял да гледам телевизия, без да чуя нито една положителна новина. С времето се върнах към рутината си и сега тренирам всеки ден по два пъти. За момента изобщо не мисля за тенис, тренирам за здраве", обясни носителят на 19 титли от Големия шлем.

Надал разкри, че често се чува с водача в световната ранглиста Новак Джокович, за да обсъждат как биха могли да помогнат на света на тениса. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай