Над 130 участници на третия тенис турнир на ОББ за любители

Завръщането на надпреварата за пръв път от 2019 г. беше белязано от рекорден брой участници

Над 130 участници на третия тенис турнир на ОББ за любители | StandartNews.com

На 8 и 9 октомври на кортовете на Националния ОББ тенис център в Борисовата градина се проведе третото издание на любителския ОББ Тенис турнир за смесени двойки и двойки мъже.

Завръщането на надпреварата за пръв път от 2019 г. беше белязано от рекорден брой участници – над 130 души се записаха във форматите за мъжки и смесени двойки.

И в двата дни играчите показаха спортен хъс и колегиално отношение на корта. В първия ден те мериха сили на 10 корта от комплекса, разположен в Борисовата градина. Някои двойки бързо привлякоха вниманието с нивото си, като не липсваха и оспорвани сблъсъци още от самото начало. На централния корт събитията бяха открити с мач между Стефан Кирлашев/Добромир Абаджиев и Мартин Димов/Юлиян Димов.

Хубавият тенис събра и много зрители по трибуните. За първи път тази година турнирът имаше и двама участници с международни корени – Стефан Крозе от Франция и Наото Коизуми от Япония.

При смесените двойки шампиони станаха Венцислав Тодоров и Надежда Симова, които триумфираха с 6-0 над Пейчо Пейчев и Сабина Радина-Кафтанова в заключителния сблъсък.

Кристиян Герасимов и Саркис Харалампиев спечелиха трофея при мъжките двойки след успех с 6-3 над Братан Иванов и Боян Сираков на финала.

Петър Андронов, председател на Надзорните съвети на ОББ и KBC Банк награди победителите и сподели: „Щастлив съм, че всяка година нивото на турнира става все по-добро. Тренирайте, защото конкуренцията расте, вие сте причината този тенис център да носи името ОББ. Благодаря на всички за участието, а ние веднага започваме подготовката на следващото издание“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай