Набедените за допинга: Грешката не е при нас

Набедените за допинга: Грешката не е при нас | StandartNews.com

Кой си прави харакири за 2 лв., пита шефът на "Трайбест фарма"

"Някой си измива ръцете с мен и фирмата, която представлявам", това заяви специално за "Стандарт" шефът на "Трайбест фарма" Марио Маринов. Както е известно, компанията бе намесена в допинг скандала с националния отбор по вдигане на тежести. Твърди се, че като доставчик на хранителни добавки фирмата е направила грешка и е предоставила пратка, която е била предназначена за фитнес клубове, а не за щангистите.

"Това е абсолютно невъзможно да се случи. Ние сме само дистрибутор и работим с лицензирана фирма. Винаги сме в контакт с производителя. Няма как да попадне забранена субстанция в продукта, защото самата фирма не работи с такава субстанция", обясни Маринов. "Трайбест фарма" е доставяла на федерацията хранителната добавка "Трибулус", в която от централата твърдят, че в няколко капсули е открит станозололът, с който хванаха 11 елитни спортисти.

"Ще изисквам да се изследва добавката в лицензирани лаборатории в Гърция или Кьолн. Ще дам останалите 25 кутии остатък от препарата за анализ. Аз работя с федерацията 4 години и няма никакъв проблем. Все още ги считам за приятели, макар че разбрах, че са си наели адвокат срещу мен. Още нищо не искам да говоря предварително, първо ще запозная компетентните органи. Мога да кажа, че така се уронва престижът и трудът ни. Разбиват се съдбите на състезателите. Няма как фирмата ми и аз да си направим публично харакири. Няма как да им набутам станозолол, за да спечеля някакви си 2 лв.", сподели още собственикът на "Трайбест фарма".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай