НА ЖИВО: Развръзката в група F

НА ЖИВО: Развръзката в група F | StandartNews.com

Гледай Исландия – Австрия ТУК

Гледай Унгария – Португалия ТУК

 

Край на двата мача. Унгария - Португалия 3:3. Исландия - Австрия 2:1.

В последната 94-а минута Исландия направи чудото! Контраатака през целия терен завърши с пас на Елмар Бярнасон към Арнор Траустасон и след удара му Алмер само отклони топката в мрежата си - 2:1 за Исландия!

Исландия се окопа пред вратата си, в опит да бъде отвоювано равенството.

Не дадоха дузпа на Исландия! Спорно съдийско решение в 75-ата минута, след като при опит за центриране топката се отби в дланта на австрийския халф Флориан Клайн.

Ако Австрия изпусне победата, Марк Янко ще е виновен - беше изведен сам пред вратата и стреля в тялото на вратаря Халдорсон.

Акош Елек удари гредата на исландската врата.

Към сегашния момент Унгария и Португалия са първите два отбора в групата и продължават директно на осминафиналите.

Отново синхронни голове в двата мача, този път в рамките на 2 минути. Първо Австрия изравни на Исландия, след пробив и отсечен удар на Алесандро Шьопф - 1:1. А в Лион Роналдо става неудържим: ударът му с глава след центриране на Рикардо Куарешма беше неспасяем - 3:3!

Трилърът продължава! 55-а минута - Унгария повежда с 3:2 на Португалия! Джуджак вече е герой на мача - след топовния му удар 2 рикошета не стигнаха, за да спрат топката и тя влетя в далечния ъгъл.

Португалия заигра както може и унгарците започват да издишат. Сантиметри не достигнаха на Нани да засече топката пред голлинията.

Трилърът вече е в Лион! 50-а минута - 2:2 за Португалия. След центриране на Жоао Марио Роналдо показа най-доброто от себе си и с пета отклони виртуозно топката в мрежата!

И още в 47-ата минута - 2:1 за Унгария срещу Португалия. Прекият свободен удар на Балаш Джуджак се отклони леко в стената и подлъга Руи Патрисио.

Започнаха вторите полувремена.

Край на първите полувремена на двата мача

Португалия се връща в мача! Пас на Роналдо, техничен удар в движение на Нани и 1:1.

В рамките на 2 минути по един отменен гол на двата мача в ущърб на Исландия и на Португалия. И в двата случая съдиите бяха прави - имаше засади.

Драма в 37-ата минута на "Стад дьо Франс"! Ари Скуласон хвана за ръката Давид Алаба при въздушно единоборство и беше отсъдена дузпа. От бялата точка обаче Александар Драгович прати топката в страничния стълб! Господ днес май е исландец!

По средата на първото полувреме Кристиано Роналдо най-после се събуди, но тежкият му пряк свободен удар беше отразен от 40-годишния Кирай. И това ако е лидер!...

В сегашната ситуация и при тези резултати Унгария и Исландия са осминафиналисти, а Португалия и Австрия напускат турнира.

Всичко се случи в рамките на половин минута. Първо Йон Дади Бьодварсон изведе Викингите напред, след добра обработка на топката в наказателното поле, извъртане и техничен удар в далечния ъгъл. 1:0 за Исландия! Секунди по-късно Золтан Гера наказа Португалия с топовен удар отдалече. 1:0 за Унгария!

Унгария - Португалия: Засега Нани е най-активният в португалския отбор, за сметка на Кристиано Роналдо.

12-а минута: За малко подарък за Австрия! Исландският вратар Ханес Халдорсон позволи на Марко Арнаутович да му измъкне топката от крака пред голлинията, но моментално реагира и му я изби.

2-а минута: Исландската приказка май няма да свършва! С топовен удар отдалече Йохан Гудмундсон разтърси гредата!

********************

Стартови състави

Исландия – Австрия
ИСЛАНДИЯ: Халдорсон, Б. Сьеварсон, Р. Сигурдсон, Гудмундсон, Б. Бьодварсон, А. Гунарсон, А. Скуласон, Бярнасон, Г. Сигурдсон, Сигторсон, Арнасон
Селекционер Ларс Лагербак
АВСТРИЯ: Алмер, Драгович, Прьодъл, Клайн, Арнаутович, Хинтерегер, Забитцер, Фукс, Алаба, Илсанкер, Баумгартлингер
Селекционер Марсел Колер
Съдия Шимон Марчиняк Полша

Който победи, продължава напред. Който падне си отива в къщи. Равенството не урежда нито един от двата отбора.

Исландия полудя по футбола заради Евро 2016, отчете „Галъп". На мача с Унгария (1:1) 98,9% от зрителите в страната пред екраните в този период са избрали канала с мача на дебютантите. А над половината са изгледали равенството от първата до последната минута. В отделна сметка са около 10 000 исландски фенове, които пристигнаха във Франция. Подобен е бил тв рейтингът и на мача с Португалия (1:1) – 98,4%. Такива фрапиращи резултати България помни единствено на политическите избори по времето на комунизма.

Селекционерът на Исландия Ларс Лагербак беше откровен: „Ще се опитаме да победим! Такава е настройката ни за всеки мач. Още повече, че равенството не ни оправя."

 

Унгария – Португалия
УНГАРИЯ: Кирай, Ланг, Корхут, Ловренчич, Елек, Пинтер, Гера, Гузмич, Юхаш, Джуджак, Шалай
Селекционер Бернд Щорк
ПОРТУГАЛИЯ: Руи Патрисио, Пепе, Р. Карвальо, У. Карвальо, Жоао Марио, А. Гомеш, Елисеу, Виейриня, Нани, Моутиньо, Роналдо
Селекционер Фернандо Сантош
Съдия Мартин Аткинсън Англия

Унгария вече се е класирала – дори да падне, ще е един от третите отбори с най-добри показатели. Португалия се нуждае от задължителна победа, за да е сигурна за осминафиналите.

Кристиано Роналдо нападна журналист, под влияние на напрежението от неубедителните резултати досега. Звездата на Португалия си позволи да отнеме микрофона, който му подаваха, и да го хвърли в близкото езеро в часовете преди мача. Напрежението при португалците очевидно е голямо и може да им се отрази и в мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай