Мурсия сравни "Левски" с "Реал"

Мурсия сравни "Левски" с "Реал" | StandartNews.com

София. С похвали към "Левски" пристигна у нас новият треньор на "сините" Пепе Мурсия. Той кацна в София и беше посрещнат от десетки журналисти в събота. "Всеки един треньор трябва да знае "Левски" (София), ако е добър професионалист, разбира се. Както всеки, дори и в България, трябва да знае кои са "Реал" и "Атлетико", обяви той на летището.

"Радвам се, че съм в България. Преговорите започнаха миналия петък, а когато двете страни са доволни от условията, се постига консенсус", каза още испанецът, който доведе и помощника си Анхел Пиндадо. "Говорих с бившия играч на "Левски" Алекс Перес и благодарение на това имам впечатление за случващото се в клуба. Знам за контузията на Стефан Велев, както и възрастта на някои от футболистите. Ще преценим с какъв екип ще работя, вече съм говорил с Георги Иванов и на тази тема. Прекалено е рано да коментирам селекцията. Първо ще се запозная с играчите, с които разполагам. При мен няма да има разделение на българи, испанци, французи, всички са играчи на "Левски. Искаме да изградим силен отбор, колектив. Всичко трябва да става стъпка по стъпка", отбеляза Мурсия.

Той каза още, че за него ще е предизвикателство да се бори за титлата. "Левски" е голям клуб с богата история. С възрастта и опита, който имам, смятам, че мога да помогна.

Утре вечер испанецът ще вечеря с Георги Иванов, като двамата обсъдиха плана за подготовката. В понеделник Мурсия ще изведе "сините" за първа тренировка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай