"Мтел атлетика за младежи" открива турнира "Павел Павлов"

"Мтел атлетика за младежи" открива турнира "Павел Павлов" | StandartNews.com

Най-силният международен турнир в България в последните години "Павел Павлов" отново ще събере силни атлети на 11 юли на стадиона на Национална спортна академия. Участие в деветото издание в памет на големия български спринтьор ще вземат над 200 участници от 10 страни от 3 континента. Те ще мерят сили в 14 дисциплини, като организатори са АК "Павел Павлов" и БФЛА.

Турнирът ще започне в 17,00 ч с щафета за деца 8х50 м, която е част от програмата на БФЛА и най-големия мобилен оператор – "Мтел атлетика за младежи". По подобен начин със състезание за деца започват тази година и турнирите от Диамантената лига.

Участие в щафетите в НСА ще вземат атлети от 10 до 14 г. Призьорите ще получат награди от най-големия български

мобилен оператор.
Следват стартове в които ще участват част от най-добрите български атлети като Момчил Караилиев, Венелина Венева-Матеева, Андриана Бънова и др.

Медалисти от световни първенства за юноши от Бахрейн и балкански шампиони в тази възрастова група също ще зарадват феновете на леката атлетика в София.

Основен спонсор на турнира традиционно е "Еврофутбол", а състезанието подкрепя кампанията на "София – европейска столица на спорта 2018 г."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай