Мъри със скандални разкрития за "Левски"

Стоилов имал две условия да поеме клуба

Мъри със скандални разкрития за "Левски" | StandartNews.com

Дали ще продължа да работя в "Левски"? Отговорът ми е не. Това, което ме притеснява, е начинът на управление и решенията, които се взеха. Футболен клуб "Левски", който заварихме, беше фалирал във всяко едно естество. Беше фалирал и откъм подкрепа, нямаше тази масовост. Това заяви Станимир Стоилов на своята пресконференция, цитиран от България Он Ер.

ВИЖ ОЩЕ: Край! Мъри със съдбовно решение за "Левски"

"За година и половина има прогрес в три направления - феновете, това следване на клуб, отбор, играчи, ръководители, мога да сложа оценка 6+. Второто - финансовата страна, много лесно можем да видим нещата, защото клубът е с около 6 милиона приход, и там оценката ми е 6, третото - бяхме под дъното, губихме от отбори, които ги няма и като съществуване. След толкова години чакане и изръсени милиарди - нямахме титла, спечелихме Купата и то в какви мачове, напълно заслужено. Това е стилът, който опитваме да налагаме и да променяме", поясни той.

"Имахме дълга серия без победа с ЦСКА, два ги победихме, два завършихме наравно без да допуснем гол, "Лудогорец" не ни надигра нито веднъж. Имахме знаменити европейски вечери. Футболният Господ ни наказа точно в мача с "Хамрун". Отстранихме ПАОК, който едва ли скоро български отбор ще може да го отстрани, след това имахме една негативна серия, резултатите бягаха от нереализирането на ситуациите", подчерта Стоилов.

"Виждам привържениците с каква любов и какво уважение се отнасят с мен и към клуба. Единственото, с което мога да им отговоря, е честността и работата. Тази любов, ако прескачам и се правя, че не виждам и правя компромиси с работата и "Левски", има опасност да се превърне в негативизъм. Ако работя в друг клуб, а не в "Левски", щях да се занимавам само с треньорски неща. Дойдохме да спасим клуба", допълни той.

"Другата основна причина е недостатъчната усмивка на старши треньора, когато идваше на "Герена". Това си беше мой проблем и моя грешка. Търпях тези ситуации и не взех решението по-рано - крайната ми оценка е 4 или 4+. Такава оценка и работа на платени служители като нас, взехме отбор на кален път, вече е на главен, не е на магистралата. Ако бяхме в Англия, на тази работа изпълнителният директор и треньорът щяха да получат нови договори", отсече Стоилов.

"Клубът винаги трябва да се развива в положителна насока. Казах две условия преди време - любовта на хората и да виждам правилно управление на "Левски". Другото е замазване на проблемите, които ще те ударят след време. Също не съм доволен, че спонсорът има доминираща роля във вземането на решения в клуба. Преди повече от година имах среща с Иво Ивков, Мило Борисов, Наско Сираков и Лъчезар Петров. Тогава казах, че ще имаме проблеми, ако продължаваме по този начин и че "Левски" не е като всеки друг клуб. Говорих час и половина и може би ми се смееха, и ме пренебрегнаха. След това не идвах щастлив на тренировките, защото имаше скандали в клуба", добави още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай