Моци иска български паспорт

Защитникът мечтаел да се пенсионира в Лудогорец

Моци иска български паспорт | StandartNews.com

Защитникът Козмин Моци иска да се пенсионира в Лудогорец и е готов да кандидатства за българско гражданство. Това обяви доскорошният ръководителя на скаутското звено в "Левски" Богдан Патрашку.

Моци играе в Лудогорец от 2012 година и иска да играе в българския клуб до края на своята кариера, пише Dsport.

„От това, което говорих с него, той иска да вземе българско гражданство. Козмин натрупа вече години, но хората от Лудогорец не го пускат. Моци е човек на клуба. Той и капитанът Светослав Дяков са най-възрастните и най-вероятно ще ги видим с костюми след време“, заяви Богдан Патрашку в интервю за „Sport.ro“.

Кога преподписа с Лудогорец Моци

Козмин Моци премина в Лудогорец през 2012 г. от румънския Динамо Букурещ. Бранителят е осемкратен шампион с "орлите", двукратен участник в групите на Шампионската лига и четирикратен участник в групите на Лига Европа. Моци има огромна заслуга за първия пробив на Лудогорец в най-силния клубен турнир през 2014 г., когато спаси две дузпи в плейофа срещу румънския шампион Стяуа. Този негов подвиг накара ръководството на клуба да кръсти една от трибуните на стадион "Хювефарма Арена" на негово име. За девет сезона с екипа на Лудогорец Козмин Моци изигра 275 мача във всички турнири и отбеляза 34 гола. България е сред потенциалните съперници на Румъния за баража за Евро 2020. Румъния се изправя първо срещу Исландия, а България приема Унгария. „Всички искаме да играем срещу България на финала в София на „Васил Левски“, каза още Патрашку.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай