Молдова е първият еврошампион по бодигардинг

Молдова е първият еврошампион по бодигардинг | StandartNews.com

Стара Загора. Отборът на Молдова грабна титлата на първият европейски шампион по бодигардинг, който се проведе в Града на липите от 6 до 9 май. На практика шампионите са професионални гардове от националната служба за охрана на молдовския президент.

Любопитното е, че в състава на отбора има и един боец с български корени. „Попадали сме в критични ситуации, но слава богу, не сме предотвратявали нападение над държавния глава, каквато бе една от дисциплините в състезанието", каза капитанът на отбора подп. Алексей Сипу. Според него липсата на инциденти е най-добрият атестат за работата на професионалните гардове. Те се състезаваха в общо 6 дисциплини, три от тях – стрелба от различно разстояние и в движение, и ръкопашен бой.

Втори се класира друг професионален тим – на департамента за охрана на президента на автономната област Крим, Украйна. Третото престижно място завоюва отборът на Българската федерация по бодигардинг, на практика националният ни отбор по професионална охрана.

Общо 10 отбора от 5 страни участваха в първото европейско първенство по бодигардинг. Заради отличната организация на домакините Европейската федерация по бодигардинг реши следващият европейски шампионат идната година да се проведе отново в Стара Загора, съобщи вицепрезидентът на федерацията Маноил Манев


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай