Младежките ни национали с първа победа в евроквалификациите

Единственото попадение вкара Никола Илиев

Младежките ни национали с първа победа в евроквалификациите | StandartNews.com

Младежкият национален отбор на България (до 21 години) постигна авторитетна победа с 1:0 над връстниците си от Израел в среща от група D на eвропейските квалификации, съобщи БТА. Единственото попадение вкара Никола Илиев пет минути след началото на второто полувреме, след като Мартин Сораков наказа грешка на израелски защитник, отне му топката и подаде.

Това е първа победа за момчетата на селекционера Александър Димитров в кампанията и с нея те вече имат 4 точки от два мача, след като преди 5 дни направиха 1:1 при визитата на Естония. За момента Полша е на върха с 6 точки, а по-късно е третата среща от групата между Косово и Германия.

Българският отбор започна срещата много активно и създаде три добри възможности, които бяха пропилени от Никола Илиев и Петър Андреев на два пъти. В 27-ата минута Станислав Шопов изведе Георги Николов, който обаче стреля слабо от удобна позиция. Шопов беше в основата на атаката на Андреев минути по-рано, когато обаче крилото на Локомотив (Пловдив) си поведе прекалено силно топката и не успя да нанесе решаващ изстрел.

Второто полувреме започна с много важно спасяване на вратаря Пламен Андреев, който отрази опасен удар на Анан Халаили. Секунди по-късно България откри резултата чрез пристигналия в ЦСКА 1948 под наем от Интер Илиев. Мартин Сораков влезе от ляво, но много близо до аутлинията и предпочете да върне на играча на ЦСКА 1948. Посрещна го защитник, но роденият в Русе футболист майсторски го финтира и прати топката в мрежата от 7-8 метра.

Домакините бяха близо до втори гол чрез Емил Ценов, който в 73-ата минута стреля опасно. Вратарят на Израел Томер Царфати обаче показа майсторство и спаси. До края на мача израелците опитаха да върнат едно попадение, но се ограничиха само с далечни изстрели, които не създадоха проблеми за Пламен Андреев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай