Министърът: Гимнастиката върви надолу при Илиана

70 000 лв. са много за 5 момичета, категоричен е министърът

Министърът:  Гимнастиката върви надолу при Илиана | StandartNews.com

София. Словесната престрелка между Петър Стойчев и Илиана Раева продължава с пълна сила. Двамата са на нож заради отказа на министъра на спорта да отпусне 70 000 лв., с които да бъдат доплатени разходите на грациите ни по участието им на европейското и световното.

Преди няколко дни Илиана каза, че с подобно управление спортът ни ще загине до 2 г. "Сигурно визира и себе си", отговори й Стойчев. "Ансамбълът спечели медал от олимпиадата в Атина, 4 години по-късно беше пети, сега в Лондон - 6-и. Значи под нейно ръководство гимнастиката ни върви надолу. Нека не прехвърля нещата върху мен. Не сам аз човекът, който за 2 месеца ще затрие спорта в България", добави той пред БНТ.

"70 000 лв. са огромна сума за 5 момичета по какъвто и начин да смятаме. И нека уточним, че това са допълнителни средства. Тази година сме им дали 1,6 млн. лв., като за международен календар са предвидени 191 хил.", обясни бившият плувец.

Стойчев беше категоричен, че няма да носи чужда отговорност. "Исках да продължа работата, но се оказа, че някой друг си е разбутал нещата през годините и аз трябва да опера пешкира", категоричен беше той.

Министърът разкри, че е искал да помогне на закъсалите федерации. "Исках да им дам още пари. Оказа се, че имат задължения, заради което аз няма как да им помогна. Решението е или да върнат парите, или да разпишат споразумение за разсрочено плащане, въз основа на което аз да продължа да финансирам тази федерация", добави Стойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай