Михайлов: Не се радвате, но аз съм избран за президент

Новият стар президент на БФС не даде конкретен отговор защо не се стигна до балотаж

Михайлов: Не се радвате, но аз съм избран за президент | StandartNews.com

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов изрази задоволството си от спечеления пети пореден мандат. Според новия стар ръководител на родната централа, се е доказало, че изборът е демократичен и чист. На пресконференция след изборите Михайлов обеща, че ще има промени - в администрацията, в централите и в областите, както и в треньорската школа.

Същевременно той не даде конкретен отговор защо, след като уставът казва, че трябва да се вземат предвид присъстващите, а не гласувалите делегати, не се стигна до балотаж.

"Знам, че не се радвате, но аз съм избран президент от тези хора. Единият глас, за който говорите, е да се отиде на балотаж, а не промяна в избора. Делегатите се прибраха, аз съм президент, на който не му харесва. Гостите от УЕФА и ФИФА казаха, че на толкова демократичен конгрес не са присъствали. Своеволията от екипа на Бербатов на всичко беше позволено, за да се види, че изборът е чист. Всеки може да оспорва решението. За пети път България ме избира за президент футболната общественост. Няма значение резултатът. Това показва, че хората имат доверие в мен, въпреки всички атаки. Аз съм горд, щастлив от днешния избор на делегатите", започна Михайлов.

"Никакво медийно затъмнение не е имало. Никъде по света не се излъчва конгрес със звук. Има само картина. Говорете за хората, които са ме избрали. Цялата агресивна кампания по всички медии, огромни лъжи недоказани от хора, които са били в управлението. Това беше най-нервният конгрес. Аз ще докажа на мнозинството, че не съм го подвел. Ще направя много промени, хората ще ги видят. Видя се, че има много изплашените, които не са гласували за мен, но са гласували достатъчно да бъда избран за президент на първи тур."

"Конгрес сигурно ще има, но няма да бъде изборен. Не се знае кога ще е. Имахме късмет, че от другиден се спират всички подобни мероприятия. Перфектен конгрес по време на пандемия."

"Изпълкомът е представителна част. Те помагат с контакти. Ще има големи промени в администрацията, в централите и в областите. Промени в треньорската школа. Те започнаха вече част от промените. Ще има и още, ще ги разберете. Явно съм много търпелив, щом успях да преглътна всичко, което се изписа за мен и моите колеги."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай