Меси: Заслужавахме повече

Меси: Заслужавахме повече | StandartNews.com

Рио де Жанейро. "Истината е, че не ме интересува в този момент", коментира Лионел Меси наградата си "Златна топка" за най-добър футболист на Световното първенство по футбол в Бразилия.

"Заслужавахме повече от това световно първенство и затова сме тъжни."

"Гаучосите" отстъпиха с 0:1 след продължения след попадение на Марио Гьотце в 113-тата минута.

Меси отчете пропуските пред вратата на съперника и по-малкото време за възстановяването на Аржентина след полуфиналите.

"Не сме били на полуфинали толкова много години и трябва да се гордем с факта, че бяхме на финал, както и с играта ни в него. Но заслужавахме повече. Нападателите ни пропуснаха шансовете, които имахме. Тъжно е, че не успяхме да спечелим купата за своите сънародници. Болезнено е да загубих така, бяхме много близо. Опитахме, но ни липсваше късметът от предишните срещи", каза Меси.

Според него това, че Германия изигра своя полуфинал с Бразилия (7:1) във вторник, а Аржентина трябваше да мине през дузпи с Холандия ден по-късно е оказало голямо влияние върху южноамериканците в продълженията.

"Бях толкова добре физически, колкото и останалите от нашия отбор. Играхме продължения срещу отбор, който можеше да си почива в последните минути от своя полуфинал и това ни се отрази в заключителната част на мача. В този момент един ден повече почивка е огромна разлика", допълни Меси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай