Меси бойкотира "Златната топка"

Роналдо води цялата родата в Цюрих

Меси бойкотира "Златната топка" | StandartNews.com

Медиите в Испания полудяха дали Лео Меси ще присъства на церемонията за "Златната топка" на ФИФА.

Събитието започва в 20,00 ч. наше време в понеделник. Според някои източници, аржентинецът вече е разбрал, че няма да защити трофея за пета поредна година и е отказал да присъства. Други пък определиха Меси като "водач" на групата футболисти на "Барселона", които ще дойдат в Цюрих. От каталунците поканите вече потвърдиха Шави, Иниеста, Дани Алвеш и Неймар.

В същото време фаворит на букмейкърите за отличието е Кристиано Роналдо. За разлика от други години португалецът сега не се чуди дали да присъства. Нещо повече, той ще доведе родата. Когато Роналдо взе приза през 2008 г., на церемонията не дойде никой от близките. Сега участие са потвърдили майка му Мария Долорес, двете му сестри Елма и Лилиана Катия, по-големият му брат Уго и разбира се гаджето Ирина Шейк. С тях ще дойдат и помощник-треньорът на "Реал" М Зинедин Зидан, както и Серхио Рамос.

Третият претендент Франк Рибери пък ще бъде придружен от спортния директор на "Байерн" Матиас Замер. "Ако случайно Рибери не вземе отличието тази година, обещавам ви, той ще го направи следващия сезон. В него има страхотен хъс. Ако вземе "Златната топка", може да се каже, че той се е качил на футболния Олимп", би отбой Замер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай