Меси първи поискал да му намалят заплатата

Президентът на Барса с интересни разкрития за исканията на играчите

Меси първи поискал да му намалят заплатата | StandartNews.com

Очаквано един от най-богатите спортисти на планетата Лео Меси е бил първият, който е поискал да му бъде намалена заплатата в Барселона докато трае извънредното положение заради коронавируса. Това разкри президентът на "каталунците" Хосеп Мария Бартомеу. 
Както е известно, вчера Меси и централният нападател оповестиха в социалните мрежи, че двамата и техните съотборници ще получават едва 30% от своите възнаграждения, докато трае карантината в Испания.
"Меси ми каза още от първия ден, че това орязване на заплатите трябва да се направи. Всъщност предложението дойде от капитаните. Този жест показва тяхната отдаденост към клуба", заяви Бартомеу, цитиран от "Спорт". Футболистите обаче разкриха, че намалението на заплатите ще е само за тях, а служителите на клуба ще взимат пълните си възнаграждения. В Реал Мадрид пък обявиха, че имат достатъчно пари и заплатите в клуба няма да бъдат намалявани. В Италия Кристиано Роналдо вече си намали заплатата с 4 млн. евро. Той бе последван и от съотборниците си от Ювентус.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай