Неделя,

Медведев моли да го пуснат на Уимбълдън: Не съм политик!

От: Стандарт -
1369
Медведев моли да го пуснат на Уимбълдън: Не съм политик!
A
A
A

Световният №2 в тениса Даниил Медведев отправи молба да бъде допуснат на "Уимбълдън". Той попадна под удара на санкциите от британското правителство и организаторите на турнира, които решиха да не допускат състезатели от Русия и Беларус.

"Бях шокиран, когато разбрах, че няма да бъда допуснат на турнира заедно със сънародниците ми. Аз нямам нищо общо с политиката. Аз съм спортист.

За мен ще бъде сбъдната мечта, ако ме допуснете да играя на "Уимбълдън". Дори съм съгласен да участвам без да получа точки за световната ранглиста. Живея, за да играя тенис. Не ми отнемайте тази страст. Говорих с много колеги. Мнозина застават на моя страна. Не съм сам в борбата", каза Медведев.

Тенисистът ясно и категорично зяви, че решението за изключването на руските спортисти е форма на дискриминация. Той знае, че нищо не зависи от него, но се надява организаторите да разберат положението му, пише dir.bg.

"Нищо не зависи от мен и моето искане, но продължавам да не разбирам причината. Аз съм миролюбив човек и нямам нищо общо с политиката. Целият труд, който полагам, ще бъде хвърлен на вятъра. Все още имам надежда, че тази лудост ще спре и ще бъда допуснат на турнира. Аз съм жертва на дискриминация", каза той.

Сега той продължава успешно участието си на "Ролан Гарос", но все още няма информация дали ще бъде вдигната забраната му за турнирите на британска земя.

Заради забраната за участие на тенисисти от Русия и Беларус, "Уимбълдън" безпрецеденто в професионалната ера ще се проведе без точки, като нито един играч няма да увеличи или загуби точки от актива си, независимо от представянето.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com