Медии на Острова: Домусчиев купува футболен клуб

Собственикът на "Лудогорец" бил сред кандидатите за нов собственик на най-стария професионален тим в света - "Нотс Каунти"

Медии на Острова: Домусчиев купува футболен клуб | StandartNews.com

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев е един от кандидатите за нов собственик на най-стария професионален футболен клуб в света - английския "Нотс Каунти". Това твърдят медии на Острова, пише БТВ.

Основаният през 1862 г. клуб в момента играе в Лига 2 - четвъртото ниво на английския футбол, и заема последното 24-то място в класирането.

Настоящият собственик Алан Харди търси купувач за основния пакет акции на клуба. Домусчиев е проявил интерес и се е свързал с ръководството, за да научи подробности за евентуална сделка. Той обаче не е единственият желаещ да притежава най-стария клуб в света. Харди твърди, че интерес към собствеността има от цял свят.

Изданието "Нотингам Пост" разказва, че Домусчиев вече има един футболен клуб - "Лудогорец", който в последните години неизменно е шампион на България и чест участник в евротурнирите. Според медиите в Англия състоянието на българския бизнесмен се оценява на 950 млн. долара, спечелено най-вече чрез фармацевтичната му компания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай