Мболи е номер 1, хвали го легенда

Мболи е номер 1, хвали го легенда  | StandartNews.com

Немците прибират по 300 000 бона за титла

Похвалите към Райс Мболи продължават да валят. В навечерието на осминафинала с Германия вратарят на Алжир беше обявен за номер 1 на първенството от легендарния египетски страж Есам Ел Хадари. "В момента е по-добър от Икер Касияс. Райс прави страхотни спасявания и в тази си форма може да бъде от изключителна полза на Алжир", коментира 41-годишният Ел Хадари, който има 139 мача за Египет.

След като стана ясно, че "Милан" и "Интер" следят изявите на Мболи, в родината му написаха, че интерес към вратаря на ЦСКА има още от Англия и Турция. "Той има огромна заслуга за първи път Алжир да играе на осминафинал. Пази страхотно и се превръща в легенда. Райс показа, че има защо да заслужи доверието на Вахид Халилходжич, въпреки че сгреши фатално в контролата с Буркина Фасо в края на миналата година и до пролетта не играеше редовно в своя ЦСКА. Но сега показа, че заслужено е носил екипа на "Марсилия", похвали го алжирският в. "Фенек".

По 300 000 евро ще получат играчите на Германия, ако спечелят световното, разкри в. "Билд". Общо 6,5 млн. евро ще трябва да се изръси германският футболен съюз при титла. 50 бона играчите ще си заработят, ако спечелят утре срещу Алжир и след това на четвъртфиналана. По още 100 000 ще приберат за евентуален успех на полуфинала. Бонусът за последния мач от първенството е по още 150 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай