Маша продава най-добре

Наредиха гаджето на Гришо до млади гении и странни птици

Маша продава най-добре | StandartNews.com

Мария Шарапова получи поредното си признание в бизнеса. Гаджето на Григор Димитров оглави престижната класация на списание "Форбс" "30 до 30". Става въпрос за най-влиятелните, известните и талантливи хора под 30 години, свързани по някакъв начин със света на спорта. "Има причина поради, която всички искат Мария. Просто е. Шарапова продава", отбелязва "Форбс" за руската красавица.

Втори е създателят на спортен софтуер за статистика Муту Алагапан. Трети се нарежда юристът по спортните въпроси на "Уинстън енд Строун". Класацията бе съставена от трима съдии. Журито включваше акулата Питър Губер (Съсобственик на баскетболния "Голдън Стейт Уориърс"), Джоузеф А. Бейли III (Директор на "RSR Partners"), Шон МакБрайд (ПР агенция "Кетчум", Спорт и забавление).

Странните птици

Муту Алагапан

Роденият в Англия студент по медицина е едно от най-големите имена в баскетбола зад Океана в момента. 24-годишният Муту изработва революционен софтуеър за отчитане на статистиката и сравнение на играчите. Нарича своята програма "Мутбол" по името на "Кешбол" от едноименния филм. Революционният модел може да определи трима колежани, които отборите могат да предпочетат от драфта, ако имат дупка на съответния пост. Самият Муту е фен на "Хюстън Рокетс".

Джонатан Амууна

Амууна е №1 сред адвокатите по въпросите на спорта. Той е асоцииран член на кантората "Уинстън енд Строун". Има две дипломи от реномирани университети. Търсен е редовно от асоциацията на професионалните футболисти, както и от тази на баскетболистите, за да защитава колективните им права, а и на отделните състезатели. Печели няколко ключови дела, които му създават име.

Дрю Кенън

Роденият на 21 април 1990 г Дрю мечтае да стане писател. Родителите му обаче не виждат бъдеще в това му амплоа. Те го карат да се захване с по-сериозна професия. Кенън прочита книгата "Кешбол" и се запалва по идеята как да я приведе на практика в баскетбола. Така попада в "Nike Elite Youth Basketball League" като статистик. Един разговор променя живота му. Треньорът на "Бътлър" Брад Стивънс се обръща към него за съвет кои играчи да вземе в състава си. Седмица по-късно Кенън става част от екипа му, а по-късно се озовава с Брад в легендарните "Бостън Селтикс".

Андрю Дейнс

Заедно със свои колеги от университета изготвя мобилно приложение за спортни игри. Фирмата им "PrePlay Sports" е обезпечена с 3,6 млн. долара. Има договори с НБА, МБЛ, а от скоро и с НХЛ.

Алекс Клайн

Той е едва на 17 години, когато се превръща в сензация. Алекс изгражда мрежа за отразяване на мачовете от ученическото първенство. В нея освен статистика има и мнение на треньори за играчи, както и други любопитни новини. Пише си с най-големите спецове в баскетбола, които следят редовно мнението му за дадени играчи в мрежата.

Мейш Саймън

Трябва ли ви билет за мач? Защо ви е да ходите до касите и да се редите на опашки. Трябва ви само мобилното приложение на "Pogoseat". Там за секунди ще може да намерите пропуск за любимата ви трибуна, ред и цена и да го резервирате с едно натискане на копчето. Лесно, а?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай