Марков: Фенове на "Миньор" се разхождаха в ложата като на пазара

Марков: Фенове на "Миньор" се разхождаха в ложата като на пазара | StandartNews.com

София. Спортният директор на "Локомотив" (Сф) Георги Марков коментира инцидента на Стадиона на мира в Перник, при който беше бит от фенове на "Миньор". Запалянковците нахлуха в официалната ложа, която е обособена от няколко реда места със специално сложен плажен чадър, и нападнаха ръководителя на столичните железничари. Марков обяви, че е бил ударен и добави, че хулиганите са се разхождали из ложата като на пазара.

"За първи път виждам на стадион да няма охрана и феновете да влизат спокойно в ложата, да хвърлят бутилки и т.н. Всичко си вървеше нормално, започнаха да ме псуват и така", бяха първите думи на афектирания Марков за Гонг. "Не съм провокирал никого. Те влязоха, започнаха да скачат, няма жив човек, охрана. Всичко беше нормално до последните 10 минути, когато се качиха и започнаха да хвърлят бутилки и да удрят. ?яха към 200 човека$, продължи емоционалния си разказ ръководителят на "Локо".

"Нямаше никой в ложата, живо пиле нямаше, никакви хора на на "Миньор" нямаше. Имаше някакви момчета на Вангелов, които се опитаха да направят нещо, но ... Тези, които нахлуха, ритаха, псуваха, аз тръгнах да излизам, само двама полицаи ме извеждат. Полицията се намеси в края. Тогава дойде един полицай, който ми каза, че има един задържан за това, че ме е наплюл, а тези които ме удариха?! Но то няма охрана на стадиона. Те влязоха все едно са на пазар. И с "Левски" съм играл на този стадион - хвърлят камъни. И аз мога да се бия, но ако аз скоча ще ме заключат и два дни няма да мога да се оправя. Те замахваха, удариха ме в лицето. Няма ред, имаше 10 души полицаи. Такова не ми се беше случвало", завърши Марков.

Марков също допълни, че има доста охлузвания по тялото и ще изкара медицинско свидетелство за това в Пирогов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай