Мъри поиска немския скалп

Дано сме "БГ Барселона", зове треньорът на "Ботев"

Мъри поиска немския скалп | StandartNews.com

Треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов пожела елиминация на "Щутгарт" в четвъртък вечер. Двубоят от Лига Европа е от 20.30 часа на стадион "Лазур" в Бургас, а реваншът в селцето Аспах на 8-и август.

Мъри бе категоричен, че достойно представяне срещу "швабите" няма да е достатъчно: "В никакъв случай не се задоволяваме, трябва да търсим добър резултат от първата минута, който да ни гарантира шансове за преминаване. Добър резултат ще бъде този, който елиминира "Щутгарт". Немският футбол е на по-добро ниво от българския, но ще се опитаме с колективни действия и отборен дух да компенсираме някои неща. Но в никакъв случай няма да се предадем още преди мача", каза Мъри.

Хасковският спец със задоволство коментира и сравнението на "Ботев" с "Барселона", което направи "Кикер". "Нормално е да ни ласкае, щом така са казали хората. Остава да го покажем и на терена. Отборът е готов да изиграе мача по възможно най-добрия начин. Имахме три-четири дни да отдъхнем, да нагласим стратегията", каза спецът.

Според Мъри финалистът от турнира за Купата на Германия не е отслабен след отсъствието на няколко контузени футболисти: "Не виждам някой по-сериозен липсващ в противниковия лагер. Напротив - при нас отсъстват двама от най-важните играчи - Цветков и Вандер. Имам яснота за състава, колебая се само за една позиция", завърши Станимир Стоилов.

Фенове заедно на плаж

Фенове на "Ботев" и "Щутгарт" се засякоха на бургаския плаж. Две групи се озоваха на една ръка разстояние, докато събираха тен и отпиваха ледени коктейли вчера. Българи и немци обаче се държаха мъжки и демонстрираха взаимно уважение. По традиция запалянковците от "Ботев" влязоха в морето по бански и се снимаха за спомен с шалчетата на любимия отбор. Първите запалянковци атакуваха Бургас още вчера сутринта.

"Бултрасите" изкупиха билетите

за двубоя на "Лазур". Утре на каса пред стадиона в Бургас ще бъдат пуснати последните около 2 000 пропуска. Мача от Лига Европа между "канарчетата" и "швабите" ще бъде наблюдаван на живо от 15 000 души. 500 от тях са ВИП-гости, които са получили покана за Суперложата.

Българските играчи са зверове

тръбят медиите в Германия за футболистите на "Ботев". Редица авторитетни немски издания наблягат в очерците си за пловдивчани, че те копират стила на "Барселона". Много похвали отнася и Станимир Стоилов. В "Кикер" предупреждават момчетата на Бруно Лабадия, че "Ботев" мачка и в родната "А" група. "Щутгарт" на Фреди ще загуби тук", цитиран е и президента на "Черноморец" Митко Събев, чиито клуб е любезен домакин по време на европохода на "канарчетата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай