Манчестър Сити и Реал Мадрид в зрелищен полуфинал. Кой надделя

Двата тима направиха изключителен спектакъл, чиято развръзка ще разберем след седмица в Мадрид

Манчестър Сити и Реал Мадрид в зрелищен полуфинал. Кой надделя | StandartNews.com

Манчестър Сити се наложи над Реал Мадрид с 4:3 в зрелищен първи полуфинал в Шампионска лига. Серия от грешки в защитите на двата тима ни направи свидетели на цели седем попадения в Манчестър. 

Първата част на "Етихад Стейдиъм" премина под диктовката на домакините, които поведоха с два гола на Де Бройне и Жезус след само 11 минути игра. Все пак Реал успя да отвърне на удара и в 33-ата минута Бензема намали пасива. 

Осем минути след подновяването на играта Фил Фоудън реализира за 3:1, а малко след това и Винисиус се разписа. В 74-ата минута шеметно попадение на Бернардо Силва направи резултата още по-изразителен, а головата фиеста продължи с гол от дузпа на Карим Бензема, което остави развръзката отворена.

"Гражданите" започнаха ударно и откриха резултата секунди след първия съдийски сигнал. Звездата на тима Кевин Де Бройне се измъкна от противниковата защита, за да засече прецизно центриране на Рияд Марез и да разпечата вратата на Тибо Куртоа рано-рано. 

Точно девет минути по-късно Ман Сити наказа нова грешка на испанската защита. Бранителите на "Белия балет" застинаха и оставиха Габриел Жезус да овладее топката и с лекота да удвои аванса на своя тим.

В 15-ата минута Сити бе на косъм от оформянето на класиката. Фил Фоудън демонстрира изключителна техника в овладяването на топката и я прати в пеналтерията, където този път защитниците на Реал бяха добре подредени и успяха да предотвратят опасността. 

Точно след четвърт час игра Винисиус пое обещаващ пас и стреля, но асистентът вдигна флага си. Отговорът на "гражданите" бе мигновен - Бернардо Силва комбинира с Рияд Марез, който вместо да подаде към Фоудън, реши да завършва сам и прати кълбото встрани от вратата.

В 29-ата минута страхотна контраатака на домакините завърши с неточен удар на Фоудън. Малко след това дойде и първата възможност за Реал. Озовал се в предни позиции, Алаба завъртя топката, но ударът му с глава премина на милиметри от дясната греда. 

Малко след това Реал успя да намали пасива си чрез Карим Бензема. Френският национал посрещна подаване от Ферлан Менди дълбоко в наказателното поле и след добро първо докосване и помощ от гредата намали изоставането на "Белия балет". 

В края на първото полувреме Де Бройне стреля директно от пряк свободен удар, но прати кълбото право в стената. 

Началото на втората част бе идентично със старта на първата. Сити се впусна в нападение, а Рияд Марез овладя вълшебен пас на Де Бройне и стреля мощно от наказателното поле, но нацели само лявата греда. След рикошета отскочилата топка стигна до Фил Фоудън, чийто удар обаче бе блокиран. 

Натискът на Сити продължи и след нова грешка на защитата на Реал "гражданите" възстановиха двойния си аванс. Перфектен прехвърлящ пас от Фернандиньо намери Фил Фоудън, който скочи високо и с прецизен изстрел реализира за 3:1. 

Именно Фернандиньо обаче се провали две минути по-късно, позволявайки на Винисиус да напредне с топка в крака. Бразилският национал се възползва от празното пространство пред себе си и развали радостта на момчетата на Пеп. 

В 68-ата минута Аймерик Лапорт засече центриране на Зинченко и с мощен удар от движение, насочен в средата на целта, застраши вратата на Куртоа, но белгийският страж се справи.  

Петнайсетина минути преди края Зинченко бе фаулиран от Тони Кроос на границата на наказателното поле, съдията даде авантаж, което се оказа ключово решение, тъй като топката се озова в краката на Бернардо Силва, който със зашеметяващ изстрел с левия крак направи резултата още по-изразителен. 

Секунди по-късно Рияд Марез се размина на косъм от петото попадение на "гражданите". Капитанът на алжирския национален отбор изигра отлично ситуацията и преодоля цялата защита на Реал, но завършващият му удар мина на сантиметри от вратата. 

В 80-ата минута Аймерик Лапорт игра с ръка в наказателното поле и подари дузпа на противника. Карим Бензема се нагърби с изпълнението и с вълшебна "Паненка" се разписа за втори път в мача. 

Головите положения не спряха дотук. В рамките на минута Рубен Диаш на два пъти се размина с кълбото и не успя да запише името си сред голмайсторите. 

Така двата тима ни направиха свидетели на изключителен спектакъл, чиято развръзка ще разберем след седмица в Мадрид. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай