Манчестър Сити прати Арсенал отново на върха

Манчестър Сити прати Арсенал отново на върха | StandartNews.com

Пореден обрат в лондонското дерби. След като Манчестър Юнайтед надви Хъл Сити с 3:2, Арсенал би с 3:1 Уест Хем. Двубоите бяха от 18-ия кръг на Висшата лига.

От своя страна футболистите на Манчестър Сити победиха с 2:1 Ливърпул заеха второ място в класирането, водено от Арсенал.

Фелипе Коутиньо изведе "червените" в 24-ата минута. Той се разписа от малък ъгъл на опразнената врата. Давид Силва центрира от корнер шест минути по-късно и Венсан Компани засече топката за 1:1.

В края на първото полувреме Сити имаше чудесна атака. Тогава Алваро Негредо се озова сам срещу Симон Миньоле и стреля с външен фалц. Така топката се озова във вратата на Ливърпул за крайното 2:1.

И двата отбора имаха шанс за добри положения за гол след края на почивката. Домакините заложиха повече на защитата. В края на двубоя футболистите на Ливърпул имаха претенция за дузпа, заради фаул срещу капитана им Луис Суарес.

Арсенал е на първо място с 39 т., в класирането следват Манчестър Сити с 38, Челси с 37, и Ливърпул, които остават на четвърта позиция с актив от 36 точки.

Ето и другите резултати:

Норич - Фулъм 1:2

Тотнъм - УБА 1:1

Нюкасъл - Стоук 5:1

Евертън - Съндърланд 0:1

Челси - Суонзи 1:0

Кардиф - Саутхемптън 0:3

Астън Вила - Кристъл Палас 0:1

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай