"Ман Сити" изсипва 60 млн. евро за Бонучи

"Ман Сити" изсипва 60 млн. евро за Бонучи | StandartNews.com

Новият мениджър на "Ман Сити" Хосеп Гуардиола въобще няма да жали средства този трансферен прозорец. Целта му е да направи "гражданите" шампион на Англия и да стигне колкото се може по-напред в Шампионска лига. За това Гуардиола е решил да ръси пари за играчи.

 Медиите на Острова и в Италия изгърмяха, че Пеп е предложил 60 млн. евро на "Ювентус" за защитника на "адзурите" Леонардо Бонучи. Мениджърът на Бонучи - Алесандро Лучи, е кацнал още четвъртък в Манчестър, за да преговаря с "гражданите". Като е успял да договори личен договор на играча от 8 млн. евро на сезон. Като контрактът е за 5 години, което означава, че Бонучи ще прибере 40 млн. евро. Ако трансферът се осъществи, италианският национал ще стане и най-скъпият защитник в света. Като засега този рекорд държи Давид Луиш, който премина от "Челси" в ПСЖ за 50 млн. евро.

Пеп Гуардиола обаче търси и заместник на вратаря Джо Хард. За това е предложил 9 млн. евро за Геронимо Рули от "Депортиво" (Молдонадо). Вратарят бе под наем два сезона в "Реал Сосиедад" и там направи хубаво впечатление. Затова испанците искаха да подпишат 6 год. договор с него, като предложиха 6 млн. евро. Но шефовете на "Ман Сити" са се договорили с уругвайците за по-сочната сума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай