Малшанс на "Фулъм" срещу "Арсенал"

Малшанс на "Фулъм" срещу "Арсенал"  | StandartNews.com

Бербатов и Манолев нямаха късмет срещу "Арсенал". В мача от 34-ия кръг на Висшата лига "артилеристите" спечелиха с 1:0 над "Фулъм". Почти през цялото време домакините играха с човек по-малко. За съжаление гол на Манолев бе отменен заради засада.

Димитър Бербатов и Станислав Манолев започнаха като титуляри в мача. Стив Сидуел също бе в състава на Мартин Йол. Той обаче игра само 12 минути. След това получи директен червен картон за безразсъден фаул срещу Микел Артета.

Въреки загубата "Фулъм" първи създаде няколко голови положения, въпреки че беше с човек по-малко. Шчесни пък спаси диагонален удар от 10-12 метра на Бербатов. Това стана едва на 20-та минута. По-късно Урби Емануелсон  също стреля към стража на "артилеристите".

Жиру също за малко да направи едно добро попадение, но неговият шут в 25-ата минута рикошира в лявата греда зад Марк Шварцър. За съжаление вратарят на "Фулъм" капитулириа в 43-ата минута.

По-късно Уолкът центрира от статично положение. Кошчелни се опита да се пребори за топката в наказателното поле. Накрая Мертезакер светкавично изпревари  Сандерос на метър пред голлинията. Така той вкара в празната врата за 1:0.

През втората част на мача статуквото се запази. "Фулъм" продължиха да доминират въпреки неравенството на терена.

Центриране на Манолев отдясно се превърна в опасност за Шчесни. Това стана в 70-та минута. Полският вратар обаче изби топката над гредата.

Седем минути по-късно реферът Андре Маринър не уважи правилен сигнал за засада на своя асистент Шейн Мейси. След това имаше изпълнение на пряк свободен удар на Браян Руис. При добавката Станислав Манолев  успя да опъне мрежата на Арсенал. Попадението на нашенеца обаче не бе зачетено. Този път Маринър зачете сигнала за засада на симпатичната реферкаМейси.

Бербатов опита късмета си от фаул малко след това, но намери стената. Неговият съотборник
Станислав Манолев пък бе фаулиран грубо от Оливие Жиру. Това стана в 89-ата минута, след което Маринър даде още един червен картон на играч от "Арсенал".

"Фулъм" засилиха още повече играта си в края на срещата. Въпреки това не успяха да направят попадение. Така резултатът 1:0 в полза на Арсенал се запази.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай