Мъглива схема ще спасява ЦСКА

Мъглива схема ще спасява ЦСКА | StandartNews.com

София. Куп неизвестни въпроси породи схемата за спасение на ЦСКА, презентирана вчера от Александър Томов. Повечето отговори останаха за в бъдещето, но все пак фактите досега са следните.

Акциите на ЦСКА са откупени от "Титан" от английския инвестиционен посредник Лира Инвестмънт. Целта на компанията е да ги пусне в продажба след като получи съответните разрешения, но категорично след това англичаните няма да участват във финансирането.

Същевременно нов шеф на надзорния съвет на ЦСКА ще е финансисът от лондонското сити Лорънс Дейвис. Задачата му ще се състои най вече в това да намира спонсори и акционери за червените. Той беше представен от Сашо Томов като крупен бинесмен с интереси в недвижимите имоти в Лондон, както и в куп други сфери. Двамата са имали общи проекти и преди. Господин Дейвис също така ще трябва да осигурява и обмен на кадри с известен английски клуб, най веротно става въпрос за Манчестър Юнайтед.

Докато трае цялата процедура ЦСКА ще разчита на пари от спонсорство. Близо до договор са българска и немска компания. Бюджетът за заплати вече има таван, но и при намалените условия днес договор е подписал и Валентин Илиев. Очаква се утре това да сторят и Рангел Абушев и Апостол Попов.

Първият мач с Локомотив Пловдив твърдо ще се играе на Армията, при цени на билетите 7 и 10 лева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай