Любо Пенев набива канчета за картони

Любо Пенев набива канчета за картони | StandartNews.com

Любо Пенев е решил да стегне дисциплината на националите преди старта на евроквалификациите. Утре нашите играят с Азербайджан в Баку от 19,00 ч. Селекционерът е поискал от своите да не си изкарват лесни картони, научи "Стандарт" от кухнята на тима.

"И без това съдиите ни режат и сме им трън в очите, нека да не ги улесняваме", наредил Ел Голеадор.

Любо Пенев е провел специални разговори с футболистите, които в предишния квалификационен цикъл често получаваха жълти и червени картони. Бившият голмайстор щял да бъде безкомпромисен с всеки, който остави съотборниците си в трудна ситуация. Другата директива на селекционера е националите да не се поддават на провокации от съперници. Хранителният режим също е нещо, на което спортно-техническият щаб на България много държи. По време на лагера в Правец националите са се хранили на блок-маса. Всеки път в менюто е имало разнообразие от поне 10 храни, разбра "Стандарт".

Всички те са били стриктно избирани от Любо, който е нареждал на готвачите какво да приготвят. Иначе вчера Ел Голеадор се смили и реши да няма вечерна тренировка. Националният отбор отпътува от Правец към София в късния следобед. После нашите се отдадоха на почивка в хотел "Парк Инн" в Лозенец. Днес в 10.00 часа отборът излита за Баку с чартърен полет от Терминал 1 на летище "София".

Плашат България с бой в Баку

Защитникът на Азербайджан Расим Рамалданов пробва да стресне националите с люти закани. Пред "azerisport.com" той се изрепчи: "Ще се бием. Това е първи двубой в квалификациите. Както тръгнем, така ще продължим. Трябва да победим България". Освен това Рамалданов демонстрира самочувствие относно класирането на азерите на шампионата на Стария континент. "Вярваме, че ще се класираме на трето място в групата и ще стигнем поне до бараж. Играчите на България говорят много уверено. Оставете ги да си приказват, а ние ще си свършим нашата работа на терена", казва той.

Руснак сравни азерите с джудже

Капитанът на Русия Василий Березуцки се изгаври сериозно с Азербайджан. "Сборная" разгроми съперниците ни с 4:0 в контрола преди дни, а днес им предстои квалификационен мач с Лихтенщайн. "За мен националните гарнитури на Лихтенщайн и Азербайджан са на едно ниво. Различават се съвем малко. Не казвам, че победата срещу такива тимове е 100 процента сигурна, но не са нищо страшно. От 10-15 години слабаци и абсолютни аутсайдери няма", заяви Березуцки. Азерските медии пък бързо разпространиха мнението му.

Можем да сме най-великите

както ни предричат специалистите, заяви нападателят на Азербайджан Рауф Алиев. Острието на местния "Хазар" (Ленкоран) сподели още: "Целта срещу България е да вземем трите точки. Този мач е много важен. Можем да използваме домакинството си и да успеем, всички варваме в това".

Пълен стадин чака "трикольорите"

в Баку. "Баксел Арена" в столицата на Азербайджан побира точно 11 000 зрители. Очаква се капацитетът му да е запълнен. Два дни преди срещата утре - бяха продадени около 7 хиляди билета. Феновете на футбола в Азербайджан ще развяват и флагчета с националнето знаме на родината си.

Минимална победа за Азербайджан

прогнозират в анкета запалянковците на футбола в страната. "Azerisport.com" пусна импровизираната игра, която бързо набра скорост. До късно вчера в нея бяха гласували почти 1000 души. Имаше няколко посочени опции. Най-много хора обаче - 37 процента, избираха тази за минимален успех на азерите. Не липсват и мения, че Азербайджан ще бие разгромни или с поне 2 гола. Три точки за България пък събира гласовете на по-малко от 10 процента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай