Любо Пенев: Гоним класиране за плейоф

Селекционерът не се отказва от минимум класиране за баражите

Любо Пенев: Гоним класиране за плейоф | StandartNews.com

София. Националите ни ще гонят класиране за плейоф и няма от какво да ги е страх. Това съобщи селекционерът на България Любослав Пенев на специален брифинг преди тренировката на футболистите.

„Аз съм доволен, защото момчетата са добре. Готвим се да посрещнем тези два мача, както трябва. Гоним плейоф и няма от какво да ни е страх. Трябва да излезем с едно високо самочувствие, което има покритие и резултати зад това самочувствие", каза Пенев.

„Момчетата трябва да бъдат спокойни, но в никакъв случай слабо концентрирани. Винаги казвам на момчетата, че ако нашия отбор винаги е максимално концентриран и изпълнява тактическите указания, сме много силен отбор, но ако слезе под тези неща, сме един много обикновен отбор", добави още той.

„Ние сме един от фаворитите в нашата група за класиране на плейофите. Всеки прави сметка. Може би математически, ако спечелим три от черите мача ще отидем на плейоф. Всичко обаче започва от мача с Палермо. Нека първо си свършим работата в Палермо, след това в Малта, след това в Армения и накрая срещу Чехия. Ако спечелим три от четирите мача мисля, ще си гарантираме плейоф. Това минава през сериозна игра и сериозно отношение към това, което ни очаква", каза селекционерът и уточни, че трудни мачове чакат нашите момчета.

„Футболистите осъзнават труда, който положихме през последните две години. Мястото, на което се намираме не е случайно. Това са футболисти, които имат позитивно мислене. Трябва да сме позитивно настроени и оптимисти, но минавайки през реалността. Аз мотивирам играчите непрекъснато. Искам да ни се свири безпристрастно и това, което се случва на терена, каквото има трябва да се свири. Логично е Италия да владее повече топката, а ние повече да се защитаваме", обясни още Любослав Пенев преди тренировката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай