Любима фирма на ФИФА изгърмя за "черна борса"

Любима фирма на ФИФА изгърмя за "черна борса" | StandartNews.com

Примката около Сеп Блатер и фамилията му се затяга. Обвиненията на палача на Батето - Андрю Дженкинс, за мръсните игри на ФИФА се оправдаха. Бразилската полиция арестува изпълнителния директор на Match Hospitality Рей Уилън. Той бе обвинен, че движи "черната борса" с билети, след като бе изпят от Ласан Фофана. Властите разполагат също с разговори между двамата. Компанията, която се управлява от Уилън, има договор с ФИФА до 2022 година за разпространението на билети, както и за настаняването на отборите и делегациите. Печалбите й от първенство в Бразилия се оценяват на 330 млн. долара. "Бизнесмените" са заработили и 90 млн. от продажбата на пропуски под масата.

Главни акционери в Match Hospitality са мексиканците Хайме и Енрике Биром. 5% се падат на фирма, която е на името на племенника на Блатер - Филип. Уилън бе освободен, след като адвокатите му връчиха паспорта на бразилските власти и обявиха, че той ще съдейства на операцията под кодовото име "Жул Риме". Биром и Блатер се познават от 1986. Двамата братя местят бизнеса си в Англия, където живеят в охолни имения в Чешър. Техни съседи са звездите на "Манчестър Юн" и "Манчестър Сити". Запалянко пък обяви, че е готов да предостави и компромати срещу Марко Поло дел Неро, който ще поеме бразилската федерация след края на Мондиал 2014, а и е гласен за вице на Сеп Блатер.

Плашат белгиец с убийство

Изборът на Аднан Янузай да играе за Белгия не се е харесал на много хора. Младият национал е бил заплашен с убийство, разкрива сайтът на радио SMedia. Според информацията албанци и сърби са адски ядосани на Янузай. 19-годишният футболист на "Манчестър Юнайтед" можеше да избира между Белгия, Албания, Сърбия, Косово, Турция и дори Англия. В крайна сметка той реши да подсили тима на Марк Вилмотс.

Пред сръбските медии Янузай обяви, че планира да посети Косово това лято, но след заплахите той най-вероятно ще се откаже от намеренията си.

Зунига се отърва, Неймар симулирал

Колумбийският национал Хуан Зунига се отърва без наказание заради нарушението си срещу Неймар в четвъртфинала срещу Бразилия от световното. Дисциплинарната комисия на ФИФА реши да не санкционира халфа, след като реферът Карлос Веласко не му е показал картон, независимо дали е извършен фаул.

В Колумбия се усъмниха, че във въпросната ситуация Неймар е прикрил очакваното "рязане на главата" на съперника. Според медиите в Богота всичко било предварително ясно и трябвало по някакъв начин да се отклони вниманието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай