"Лудогорец" удари €265 000 джакпот

"Лудогорец" удари €265 000 джакпот | StandartNews.com

Шампионите почнаха ремонта на "Васил Левски"

УЕФА зарадва "Лудогорец" с джакпот от 265 000 евро. Централата в Нион разпореди отборите, които са влезли в групите на Шампионската лига, да получат 80% от глобите, наложени за неспазване на финансовия феърплей. Най-жестоко бяха ударени ПСЖ и "Манчестър Сити" с по 60 млн. евро. Сред прегрешилите бе и "Левски". "Сините" бяха наказани с 200 000 евро.
В същото време шампионите стартираха ремонта на стадион "Васил Левски", за да могат да приемат спокойно на него съперниците си в лигата на богатите. Бившите коментаторски кабини в сектор "А" ще се превърнат в луксозни ВИП-ложи. Ще има и подобрения на местата за журналисти, които според УЕФА не са достатъчни. От Нион искат допълнителни 100 места там. Останалите препоръки са: по-силно осветление в центъра на терена, нови резервни скамейки със седалки с отопление, допълнителни камери извън стадиона, телевизори в стаите за делегата и съдиите, изкуствена трева около флагчетата за корнер и за загрявка на резервите, преместване на вратите с 40 см, допълнителни женски тоалетни, стесняване на терена, както и нова врата за изхода за футболистите.

"Ливърпул" ще приеме "Лудогорец" на стадион за ръгби. Става въпрос за младежкия тим, на шампионите. Той ще се изправи срещу "червените" на "Лангтрий Парк", който разполага с 18 000 места. Съоръжението се използва от "Сейнт Хелънс ръгби клъб". Срещата ще се играе на 16 септември от 16,00 часа. "Лудогорец" ще домакинства в юношеската шампионска лига на "Герена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай