Лудогорец си тръгва от Европа

Орлите отстъпиха с 0:1 на Цървена звезда

Лудогорец си тръгва от Европа | StandartNews.com

Лудогорец допусна четвърта поредна загуба в Лига Европа и няма да участва в евротурнирите напролет.

Орлите отстъпиха с 0:1 при гостуването на Цървена звезда в предпоследния кръг на груповата фаза. Така те загубиха шансове дори за трета позиция групата, която щеше да ги прати в турнира за Купата на конференциите.

Мирко Иванич отбеляза единствения гол в мача малко след почивката. Нападателят бе най-активният от домакините, като освен с гола се отличи с още няколко пропуска пред вратата на Лудогорец. Домакините бяха наказани с мач без публика заради ексцесии на предишното домакинство в турнира срещу Мидтиланд, но на трибуните на "Мала Маракана" бяха допуснати деца, които също създадоха добра атмосфера. Двата отбора не предприемаха излишни рискове през първата част. Лудогорец създаде добра възможност в 29-а минута, когато Гонсалвеш стреля силно от границата на наказателното поле, но стражът на Звезда и бивш вратар на Лудогорец - Милан Борян, спаси.В добавеното време на първата част Звезда изпусна най-добрата ситуация до почивката, след като отново Иванич бе изведен на стрелкова позиция, но ударът му в близкия ъгъл мина на сантиметри от целта.

През второто полувреме първото положение за гол отново бе пред вратата на Лудогорец. В 54-а минута Милан Павков стреля мощно под гредата, но вратарят на разградчани с една ръка изби в корнер. Три минути по-късно Звезда стигна до попадение. Икоко сбърка при изнасянето на топката, Иванич отне и с прецизен удар прати топката в мрежата.След попадението домакините приеха играта в своята половина и използваха всяка възможност да контраатакуват.Лудогорец се нуждаеше от голове и тръгна по-смело в атака, но така и не успя да застраши сериозно вратата на Милан Борян. Пет минути преди края звездашите удариха и греда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай