Луд скандал в Испания! Голяма звезда е в центъра

Нов инцидент с Винисиус Жуниор

Луд скандал в Испания! Голяма звезда е в центъра | StandartNews.com

Нов грандиозен скандал около звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор тресе Испания от неделя вечер, когато бразилското крило получи червен картон при гостуването на Валенсия (0:1).

Загубата не бе проблем за гранда от столицата, който така или иначе е втори след вече коронования шампион Барселона. Домакините пък с победата са близо до спасение от изпадане.

Но скандалите гръмнаха около Вини, обиждан расистки на няколко пъти в мача, като в един момент част от публиката зад едната врата запя "Винисиус - ти си една маймуна". В отговор играчът имитира маймунски жестове  а това взриви обстановката.

 Винисиус се скара с вратаря на домакините Георги Мамардашвили, който бавеше играта преди изпълнение на корнер за Реал. Настана бутане и блъскане, а току-що влезлият Уго Дуро от домакините издърпа от мелето играча на гостите, но доста грубичко - със задушаваща хватка.

В отговор Вини го удари през лицето, което се оказа достатъчно основание реферът Де Бургос да гледа повторения на ВАР и да го изгони с червен картон.

"Тази лига преди бе лигата на Роналдиньо и Роналдо, а днес е лигата на расистистите", написа още в часовете след мача в социалните мрежи бразилецът. Това е пети скандал с расизъм около него само за този сезон по испанските стадиони, като феновете на противниковите отбори го винят в провокативно поведение. А отговорът им често е откровен расизъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай